Închide

Dezvoltatorul chinez Shimao nu reușește să plătească o obligațiune de un miliard de dolari

Avatar
skyscrapers, singapore, city

Fotografie de cegoh pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Dezvoltatorul chinez Shimao Group Holdings Ltd. a declarat că nu a plătit o obligațiune de 1 miliard de dolari care a ajuns la scadență duminică, adăugându-se astfel la un an record de neplată a obligațiunilor offshore din acest sector, scrie Bloomberg.

Constructorul de lux a declarat într-un document depus la bursa din Hong Kong că nu a efectuat nici plățile de capital care implică alte datorii offshore și că a purtat discuții cu creditorii în timp ce încerca să ajungă la „rezoluții amiabile”. În cazul în care Shimao nu poate plăti, „creditorii ar putea avea dreptul de a cere accelerarea rambursării” și de a lua măsuri de executare silită, potrivit companiei.

Firma se confruntă de luni de zile cu îngrijorări tot mai mari în legătură cu sănătatea sa financiară, în condițiile în care o măsură drastică de reprimare a industriei imobiliare din China a declanșat un val record de restanțe. Shimao, al 14-lea cel mai mare dezvoltator din țară în funcție de vânzările contractate anul trecut și care construiește, de asemenea, proprietăți comerciale, nu a reușit luna trecută să achite o notă privată, o neplată care a sporit îngrijorările privind facturile ascunse ale constructorilor chinezi.

„Din cauza incertitudinilor de pe piață cu privire la refinanțarea datoriilor și a condițiilor de operare și de finanțare în general dificile, grupul a înregistrat evoluții negative asupra ratingurilor sale de credit și apariția unor neplăți de principal în cadrul anumitor datorii offshore”, a declarat Shimao în documentul depus duminică.

Compania a spus într-o declarație separată că a vândut încă aproape 20 de proiecte imobiliare pentru a strânge bani. De asemenea, se așteaptă să poată accelera intrările de numerar din vânzările de proprietăți pe măsură ce piața imobiliară dă semne de revenire. Vânzările de locuințe noi au crescut cu aproximativ 31% în iunie față de mai în 30 de orașe-cheie din China, potrivit China Real Estate Information Corp.

Între timp, Shimao a numit Admiralty Harbour Capital Ltd. în calitate de consilier financiar și Sidley Austin în calitate de consilier juridic pentru a ajuta la evaluarea structurii sale de capital, a lichidităților și a opțiunilor sale, a declarat constructorul în documentul depus la bursă.

Shimao a precizat că nu a primit nicio notificare de accelerare a rambursării de la creditorii săi, dar a obținut sprijin scris din partea majorității creditorilor săi de împrumut la termen în două valute. De asemenea, creditorii și-au exprimat intenția de a nu lua nicio măsură de executare în acest stadiu în ceea ce privește finanțarea, potrivit declarației.

scroll to top