Închide

Dragonul Roșu sau unde evaziunea fiscală este la ea acasă. Sute de firme amendate joi

Avatar
Dragonul Rosu

Foto: dragonulrosu.ro

Timp de citire: < 1 minut

Şeful ANAF, Lucian Heiuş a declarat, joi, despre controlul pe care echipele Antifraudă l-a făcut la complexul comercial Dragonul Roşu, că au acţionat 254 de agenţi economici şi s-au dat 300 amenzi, în valoare de 1,6 miliarde. ”Acolo evaziunea e la ea acasă”, a mai spus Heiuş.

Lucian Heiuş a spus că nu a mers în controale la comerciantul cu amănuntul, ci doar la importatori.

”Îmi doresc ca atunci când îmi închei mandatul, peste trei, patru ani, să fie o evaziune fiscală mai mică decât este astăzi. Ştim totul, produsele cu risc de evaziunea, legume, fructe, produse accizabile, băuturi alcoolice, problema este să îi găsim pe cei care fac evaziune (..) Trebuie să mă duc la rădăcină, unde se produce fenomenul de evaziune mai mare, şi de acolo pleacă cei mărunţi care vând şi care sunt sute”, a spus el, arătând că doreşte să acţioneze cu fermitate pe aceste domenii.

El a spus că în urma controalelor efectuate de agenţii ANAF, în aceste domenii cu risc de evaziune, la peste 600 de comercianţi, s-au dat 533 de amenzi, în valoare de peste 3 milioane lei sumele aduse la bugetul de stat.

”Astăzi (n.r. joi) am trimis antifrauda din Bucureşti şi Ilfov în celebrul Dragonul Roşu. 254 de agenţi economici controlaţi, 300 amenzi date,  1,6 miliarde amenzi date, acolo evaziunea e la ea acasă, acolo trebuie să mergem. (..) Ştie toată lumea unde e evaziunea”, a mai spus Heiuș, citat de news.ro.

scroll to top