Închide

După 2 ani de lucrări, un proiect de extindere a Canalului Suez se va finaliza în iulie 2023

Avatar
canal, sea, coast

Canalul Suez. Fotografie de seatraveller pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Un proiect de extindere a unor părţi ale Canalului Suez este aşteptat să fie finalizat după doi ani de lucrări, în iulie 2023, a declarat duminică preşedintele Autorităţii Canalului Suez (SCA).

SCA a anunţat planuri accelerate de amenajare a unui al doilea canal şi de a lărgi un canal existent, după ce nava container Ever Given a eşuat şi a blocat calea navigabilă timp de şase zile anul trecut.

“Proiectul va fi finalizat în 24 de luni. Am început în iulie 2021 şi, dacă Dumnezeu va vrea, vom termina în iulie 2023”, a declarat preşedintele Osama Rabie, pe marginea unui eveniment din Dubai.

Navele trec prin canal în convoai, iar amenajarea unui al doilea canal ar creşte capacitatea cu şase nave, a spus Rabie, fără a oferi mai multe detalii.

Cei mai sudici 30 de km ai canalului, unde Ever Given s-a împotmolit, urmează să fie lărgiţi cu 40 de metri spre est şi adânciţi, conform planurilor anunţate anterior, potrivit News.ro.

”Acest lucru va îmbunătăţi navigaţia navelor cu 28% în această parte dificilă a canalului”, a spus Rabie. Autoritatea Canalului Suez şi companiile sale dezvoltă întregul proiect, a spus el.

Întrebat despre transporturile de combustibil sau petrol iranian care trec prin Canalul Suez, în pofida sancţiunilor SUA asupra vânzărilor de petrol iranian, el a spus:

”Nu există nicio discriminare când vine vorba de pavilion navelor, iar petrolul iranian trece chiar prin canal”.

Grupul armat libanez Hezbollah a importat combustibil iranian anul trecut, o mişcare despre care a spus că are ca scop abordarea penuriei. Transporturile au fost direcţionate prin Siria pentru a evita complicaţiile cu sancţiunile.

scroll to top