Închide

“Echipa câștigătoare”, măCiucă în creștetul conducerii PNL: “Minima moralitate implică demisia”

Avatar
Dan Vilceanu

Parte din echipa câștigătoare din celebrele alegeri PNL: Dan Vîlceanu, Florin Cîțu și Emil Boc. Foto: Facebook

Timp de citire: < 1 minut

Deputatul PNL Dan Vîlceanu, fost ministru de Finanțe și un apropiat al fostului premier Florin Cîțu, parte din “echipa câștigătoare” a acestuia, le-a cerut ministrului de Interne Lucian Bode şi premierului Nicolae Ciucă să se gândească la PNL şi să demisioneze din funcţiile pe care le deţin, după acuzaţiile de plagiat apărute în cazul celor doi, potrivit Agerpres.

„Minima moralitate implică demisia. La începutul lunii Aprilie 2022 mi-am dat demisia din funcţia de secretar general al Partidului Naţional Liberal şi din funcţia de ministru considerând că minima moralitate mă obligă să fiu solidar cu preşedintele partidului, care de asemenea demisiona, ca urmare a puciului organizat de Nicolae Ciuca şi Lucian Bode. Şi eu, şi Florin Cîţu am considerat că e mai bine să plecăm noi decât să alimentăm un scandal care ar fi afectat grav PNL. Doi colegi de partid au demisionat din funcţia de ministru în urma unor subiecte de presă privind acuzaţii de plagiat pentru a nu face rău partidului”, a scris Dan Vîlceanu, miercuri pe Facebook.

Liberalul a mai spus că există totuşi şi colegi în partid care „se agaţă de funcţii indiferent cât de mult rău fac PNL”.

„Mă refer, evident, la Nicolae Ciucă şi Lucian Bode. De peste un an sunt subiectul unor acuzaţii de plagiat. Au avut timp suficient să facă toate demersurile de clarificare necesare. Astăzi a apărut si o poziţie oficială a UBB în legătură cu domnul Bode. Eu cred că este momentul ca domnii Bode si Ciucă să se gândească şi la partid şi să demisioneze”, a completat Vîlceanu.

scroll to top