Închide

Economia Marii Britanii scade cu 20.4%, cifră record între marile puteri economice

Avatar
money, cash, english

Fotografie de Kaz pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Economia Marii Britanii s-a redus cu o cifră record de 20,4% în perioada aprilie-iunie, când măsurile de izolare au fost cele mai stricte, cea mai mare contracție raportată de una dintre marile puteri economice până acum, au arătat miercuri cifre oficiale citate de Reuters.

Datele au arătat, de asemenea, că a șasea economie din lume a intrat în recesiune, deoarece a scăzut pentru un al doilea trimestru la rând.

Semne de redresare au fost înregistrate numai în luna iunie, când produsul intern brut a crescut cu 8,7% față de mai, a precizat Oficiul Național de Statistică. Creșterea a fost chiar peste media așteptărilor economiștilor dintr-un sondaj Reuters, care vedeau o creștere de 8%.

“Recesiunea indusă de pandemie a dus la cea mai mare scădere a PIB-ului trimestrial de când facem înregistrări”, a declarat Jonathan Athow, de la Oficiul Național de Statistică.

„Economia a început să se redreseze în iunie … În ciuda acestui fapt, PIB-ul din iunie rămâne cu o șesime sub nivelul său din februarie, înainte de  răspândirea virusului”.

scroll to top