Închide

Elon Musk, despre bogăție: Avuția mea nu este un mister profund. Taxele mele sunt supersimple

Avatar
Elon Musk

Foto: cdn.com

Timp de citire: 2 minute

Elon Musk a spus că averea lui „nu este un mister profund”, iar calcularea impozitelor este atât de simplă, încât ar putea face-o chiar el însuși „în câteva ore”. Comentariile lui Musk au fost făcute într-un interviu dat site-ului conservator de satiră The Babylon Bee și urmează comentariilor senatorului Elizabeth Warren la începutul acestei luni care sugerau că miliardarul eludează plata taxelor, anunță CNBC.

Cea mai bogată persoană din lume a spus că averea sa este complet transparentă și nu este ascunsă în niciun cont offshore sau mijloace fiscale speciale pentru a-și reduce obligațiile. Fondatorul Tesla, Elon Musk, a vorbit despre bogăție la evenimentul organizat de „The Boring Company” în Los Angeles, pentru tunelul de testare al unei rețele de transport subterane propuse în Hawthorne, California, în 18 decembrie 2018.

Răspunzând atacurilor politice asupra averii și impozitelor sale, Elon Musk a spus că averea lui „nu este un mister profund” și că impozitele sale sunt atât de simple, încât le poate calcula el însuși „în câteva ore”. Într-un interviu acordat The Babylon Bee, un site de satiră conservator, cel mai bogat om din lume a spus că averea sa de peste 245 de miliarde de dolari este complet transparentă și nu este ascunsă în niciun cont offshore sau mijloace fiscale speciale pentru a-și reduce obligațiile.

La începutul acestei luni, senatorul Elizabeth Warren a scris pe Twitter că Musk „îi încarcă pe toți ceilalți”, deoarece nu a plătit impozite federale pe venit în 2018. 

„Nu am conturi offshore, nici adăposturi fiscale”, a spus Musk.

Când a fost întrebat dacă H&R Block (companie americană specializată în servicii fiscale) îi poate calcula impozitele, el a răspuns:

„H&R Block ar putea să-mi facă cu ușurință calculele. Nu am nevoie de H&R Block, aș putea face eu asta. Ar dura câteva ore. Impozitele mele sunt foarte primare.”

Se așteaptă ca Musk să plătească ceea ce probabil va fi cea mai mare factură individuală de impozitare din istoria Statelor Unite, impozite pe venit federale și ale statului California estimate la 11 miliarde de dolari. El este obligat să plătească taxa pentru a primi o compensație de peste 23 de miliarde de dolari, plătită sub formă de opțiuni pe acțiuni care altfel ar expira în august 2022.

Miliardarul a spus că nu a plătit impozite în 2018 pentru că a plătit „în mod accidental” în exces în 2017 și a avut practic o creditare pentru 2018. Cu toate acestea, criticile aduse plăților sale de impozite, a spus el, l-au determinat să vândă chiar mai multe acțiuni decât cerute de exercitarea opțiunilor sale.

„Am întrebat oamenii ‘ar trebui să vând?’ Ce ar trebui să fac? Trimit actiuni guvernului? Cu excepția cazului în care vând acțiuni, nu există un mecanism real de a plăti impozit. Așa că am spus „ar trebui să vând 10% pentru a plăti impozitul?” Am întrebat Twitter și lumea, în general, au spus da.”

Elon Musk a declarat că și astăzi averea lui este legată aproape în întregime de Tesla și Space-X.

„Dacă Tesla a dat faliment, și eu aș da faliment imediat.”, a conchis miliardarul.

scroll to top