Închide

Elon Musk nu poate păstra compensaţiile financiare de peste 55 miliarde de dolari

Avatar
Elon Musk 5

Foto: https://www.somagnews.com/

Timp de citire: < 1 minut

Elon Musk nu este îndreptăţit la pachetul de compensaţii masiv acordat de Consiliul de Administraţie al Tesla, a cărui potenţială valoare depăşeşte 55 miliarde de dolari, a stabilit marţi un judecător de la Tribunalul din Delaware, SUA, transmit AP şi Reuters.

Procesul din Delaware fost demarat de un acţionar al Tesla care s-a plâns de lipsa independenţei Consiliului de Administraţie al companiei faţă de Musk, care ceruse în 2018 un plan de compensaţii de 55 miliarde de dolari.

Avocatul acţionarului a argumentat că pachetul de compensaţii ar trebui evitat, deoarece a fost dictat de Musk şi reprezintă produsul unor false negocieri cu directorii care nu sunt independenţi faţă de el. De asemenea, compensaţiile ar fi fost aprobate de acţionari care ar fi primit informaţii incomplete.

Avocatul apărării a contraatacat, spunând că planul a fost corect negociat de un comitet special alcătuit din membri independenţi şi a fost aprobat de acţionari.

După încheierea şedinţei de marţi a Bursei de la New York, acţiunile Tesla au scăzut cu 3%, iar unii investitori şi-au exprimat speranţa că aceste evoluţii vor determina revizuirea guvernanţei companiei.

Decizia vine într-o perioadă în care Tesla a avertizat asupra încetinirii creşterii vânzărilor de vehicule electrice (EV) pe plan global.

Conform datelor Forbes, averea lui Elon Musk, evaluată la 210,6 miliarde de dolari, o depăşeşte cu aproximativ două miliarde de dolari pe cea a şefului LVMH, Bernard Arnault, şi a familiei sale.

scroll to top