Închide

Enel Green Power şi Norfund, parteneriat pentru proiecte de energie regenerabilă în India

Avatar
sky, environment, nature

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Enel Green Power şi Fondul Norvegian de Investiţii pentru Ţările în Curs de Dezvoltare – Norfund au semnat un acord pe termen lung pentru a finanţa, construi şi derula noi proiecte de energie regenerabilă în India.  Enel Green Power se va ocupa de construcţia şi dezvoltarea fiecărui proiect ce va fi finanţat şi gestionat de ambii semnatari ai acordului, conform unui comunicat de presă. 

Acest acord ne oferă şansa să ne extindem şi să ne consolidăm prezenţa în India, după ce recent am câştigat prima noastră licitaţie de energie solară în această ţară. Prin unirea forţelor cu un partener important, precum Norfund, care ne împărtăşeşte angajamentul faţă de sustenabilitate şi decarbonizare, ne vom folosi expertiza tehnică pentru a valorifica potenţialul semnificativ al energiei regenerabile în India, contribuind în acelaşi timp la atingerea ţintelor de energie durabilă ale ţării, a declarat Antonio Cammisecra, CEO Enel Green Power.

Acordul este un cadru de investiţii, care prevede că EGP India va fi responsabilă pentru dezvoltarea şi construcţia fiecărui proiect, iar Norfund va avea dreptul să investească, pe măsură ce va fi atins câte un obiectiv, devenind astfel partener cu drepturi egale cu EGP India în proiect. Totodată, în cadrul parteneriatului, EGP India va sprijini fiecare proiect prin furnizarea de servicii tehnice, încă din stadiu incipient, aminteşte comunicatul.

Pentru Norfund, acest parteneriat reprezintă o oportunitate de a juca un rol în furnizarea de energie curată atât de necesară pe o piaţă importantă, împreună cu un partener de clasă mondială.India are obiective ambiţioase privind creşterea gradului de penetrare a surselor de energie regenerabilă şi are nevoie de capital şi expertiză tehnică, pentru a le atinge. Prin parteneriatul cu o companie cu experienţă precum Enel Green Power, avem credinţa că putem contribui atât la crearea de locuri de muncă, cât şi la promovarea tranziţiei către surse de energie regenerabilă, precizează Tellef Thorleifsson, CEO Norfund.

În baza acestui acord, partenerii, în conformitate cu obiectivele de sustenabilitate, decarbonizare şi energie regenerabilă, urmăresc stimularea unei amprente energetice curate în India, ţară bogată în surse de energie regenerabilă şi care are obiective ambiţioase de energie verde. Guvernul Indiei şi-a asumat să ajungă la o capacitate de producţie de 100 GW de energie solară şi 60 GW de energie eoliană până în 2022, în creştere de la aproximativ 35 GW de energie solară şi aproximativ 38 GW de vânt în prezent.

EGP India deţine şi operează o capacitate de 172 MW de energie eoliană, producând aproximativ 320 GWh pe an în statele Gujarat şi Maharashtra. Recent, compania a primit dreptul de a semna un contract de furnizare a energiei pe 25 de ani prin intermediul unui proiect de energie solară de 420 MW în India, care va fi localizat în statul Rajasthan, urmând să fie prima sa centrală solară din ţară. Proiectul a fost atribuit în cadrul celei de-a noua tranşe de 2GW a licitaţiei naţionale pentru energie solară, lansate de compania guvernamentală Solar Energy Corporation of India Limited.

Norfund are misiunea de a înfiinţa întreprinderi viabile şi profitabile în ţările în curs de dezvoltare şi investeşte în generarea de energie curată pentru a favoriza dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă.

scroll to top