Închide

Eni: Aprovizionarea cu gaz a Italiei va fi mai sigură iarna viitoare

Avatar
Fire, first step for cooking

Fotografie de KWON JUNHO pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Aprovizionarea cu gaze naturale a Italiei ar trebui să fie mai sigură până iarna viitoare, deoarece va crește importurile de combustibil în formă lichefiată și din Algeria, potrivit celei mai mari companii de energie din țară, informează Bloomberg.

Eni SpA intenționează să aducă în Italia încă 7 miliarde de metri cubi de gaze naturale lichefiate în 2023 și 2024, pentru a contribui la consolidarea securității energetice și pentru a elimina aprovizionările rusești, a declarat directorul executiv Claudio Descalzi.

Italia este printre națiunile europene care vrea să construiască terminale de import de GNL, multe guverne având proiecte accelerate de la invazia Rusiei în Ucraina. Un terminal de GNL plutitor situat pe coasta toscană, la Piombino, urmează să înceapă să funcționeze în primăvară.

„Lucrul fundamental este că avem cel puțin unul dintre noile terminale de recepție în funcțiune în primăvară, deoarece trebuie să ne reumplem depozitul”,

a spus Descalzi în marja unei conferințe a Consiliului Atlantic la Abu Dhabi.

„Dacă putem face asta și, mai devreme sau mai târziu, vom primi volume suplimentare din Algeria, atunci ar trebui să reușim să avem o iarnă puțin mai calmă și puțin mai sigură.”

Descalzi a spus anterior că Algeria va furniza Italiei în 2023 la fel de mult gaz cât a furnizat Rusia înainte de atacul său.

scroll to top