Închide

Erdoğan îi face ochi dulci lui Elon Musk și îl încurajează să construiască o uzină Tesla în Turcia

Avatar
silver and black car tail light

Fotografie de li xiang pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Directorul general al constructorului american de automobile electrice Tesla, Elon Musk, s-a întâlnit cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, care l-a încurajat pe Musk să construiască următoarea uzină Tesla în Turcia, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Întâlnirea a avut loc duminică la Turkish House, un zgârie nori amplasat în apropiere de sediul ONU din New York, precizează agenţia de presă Anadolu.

Cu prilejul acestei întâlniri, Erdogan a mai spus că Turcia este deschisă la cooperare în domenii precum inteligenţa artificială şi Starlink, reţeaua de sateliţi de comunicaţii a companiei SpaceX, deţinută tot de Musk. Acesta din urmă a spus că SpaceX vrea să lucreze cu autorităţile turceşti pentru a obţine autorizaţiile necesare astfel încât să ofere servicii de comunicaţii prin satelit Starlink în Turcia.

În prezent, Tesla are şase uzine şi construieşte a şaptea uzină în statul Nuevo Leon din nordul Mexicului, în cadrul unui plan destinat extinderii operaţiunilor sale mondiale.

În luna mai, Musk a anunţat că este foarte probabil ca Tesla să aleagă până la finele anului o locaţie pentru o nouă uzină, iar luna trecută Tesla şi-a exprimat interesul pentru a construi o uzină în India unde să producă vehicule electrice ieftine.

De la începutul anului şi până în prezent, acţiunile Tesla au înregistrat o creştere de 123%, iar zilele trecute firma a anunţat că a produs automobilul cu numărul cinci milioane.

scroll to top