Închide

Europa pune bâta pe TikTok și vrea să taie recompensele financiare: “Risc major asupra sănătății mintale!”

Avatar
tiktok, social media, videos

Fotografie de solenfeyissa pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Comisia Europeană (CE) a deschis luni o anchetă împotriva noii aplicaţii TikTok Lite şi ameninţă să suspende – începând de joi – o funcţie a reţelei de socializare chinezeşti care recompensează timpul petrecut în faţa ecranului, care creşte riscul dependenţei, relatează AFP.

CE consideră că acest mecanism reprezintă ”riscuri grave la adresa sănătăţii mentale a utilizatorilor”.

“Suspectăm că (programul de recompense financiare) #TikTokLite este toxic și creează dependență, mai ales în rândul copiilor. Până TikTok nu furnizează dovezi convingătoare de siguranță – ceea ce nu a reușit să facă până acum – suntem pregătiți să declanșăm măsuri provizorii #DSA, inclusiv #suspendarea “programului de recompensă” TikTokLite”,

a scris Thierry Breton pe rețeaua X/Twitter.

Thierry Breton este un om de afaceri francez, politician, scriitor și actual comisar pentru piața internă a Uniunii Europene. Breton are experiență majoră în IT și media, fiind vicepreședinte și director general al Groupe Bull, președinte și director general al Thomson-RCA, președinte și director general al France Télécom.

Platforma nu a comunicat Bruxellesului, înainte de lansare, o evaluare a riscurilor, conform obligaţiilor prevăzute în cadrul noii legislaţii cu privire la serviciile digitale (DSA).

scroll to top