Închide

F1: Sergio Perez a fost exclus de la Silverstone după ce a fost confirmat cu COVID-19

Avatar
Sergio Perez

Foto - formula1.com

Timp de citire: < 1 minut

Sergio Perez nu va putea concura în Marele Premiu al Marii Britanii din acest weekend, organizat la Silverstone, după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19, potrivit formula1.com.

Pilotul celor de la Racing Point a absentat de pe circuit joi, după ce s-a autoizolat în urma a ceea ce echipa sa a numit un test Covid-19 “neconcludent”. Dar, după ce a fost re-testat mai târziu în aceeași zi, s-a confirmat că Perez este pozitiv pentru virus.

Potrivit site-ului oficial al competiției, Formula 1 urmează un regim de testare strict, ca parte a protocoalelor de siguranță puse în aplicare de la reluarea curselor la începutul acestei luni, iar aceasta este prima dată când un pilot a fost testat pozitiv. Situația lui Perez nu va afecta organizarea cursei, care va merge înainte așa cum a fost planificat.

Racing Point intenționează în continuare să trimită două mașini în cadrul evenimentului, numele celor doi piloți care vor concura urmând a fi anunțate în perioada următoare.

Un purtător de cuvânt al echipei a confirmat că un grup mic de membri ai echipei, care au fost în contact cu Perez, s-a auto-izolat ca măsură de precauție, înainte de a fi testați din nou, așa cum este procedura standard. Un comunicat de presă al Racing Point spune că Perez este bine din punct de vedere fizic și cu moralul ridicat.

scroll to top