Închide

Fermierii cer includerea ministrului Agriculturii în CSAT, pe fondul războiului din Ucraina

Avatar
loaf, bread, loaf of bread

Fotografie de Couleur pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Asociația ”Forța Fermierilor” solicită tuturor partidelor parlamentare un acord politic pentru modificarea de urgenţă a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002, privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), prin introducerea ministrului Agriculturii în componenţa CSAT, se arată într-un comunicat de presă al Asociației, citat de Agerpres.

În acest moment, conform legii, din CSAT fac parte: Preşedintele României, Primul-ministru al Guvernului României, precum şi ministrul apărării naţionale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul industriei şi resurselor, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

”Nu putem discuta de o securitate alimentară eficientă pentru fiecare cetăţean român fără a avea producători agroalimentari stabili financiari, care să îşi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii, fără a trăi în permanenţă cu gândul că mâine vor trebuie să pună lacăt pe poarta fermei. Apărarea Ţării înseamnă şi Apărarea Fermierilor. În aceste momente, când se joacă soarta sectorului agroalimentar românesc pentru următoarele decenii, considerăm că prezenţa ministrului Agriculturii în CSAT este necesară. Indiferent de numele acestuia şi de partidul din care face parte sau care îl susţine. Ar fi o dovadă arătată fermierilor că succesul agriculturii naţionale este o prioritate reală pentru clasa politică românească şi nu doar o lozincă electorală”, a spus Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor, citat în comunicat.

Asociaţia adresează rugămintea publică Preşedintelui României, Klaus Iohannis, să sprijine acest demers.

scroll to top