Închide

Fermierii României se revoltă. Ministrul Agriculturii nu trebuia să-și dea demisia!

Avatar
cereal, countryside, crop

Fotografie de Pexels pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Fermierii din România se revoltă după ce ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a demisionat ca gest de onoare după ce DNA a cerut ridicarea imunității parlamentare pentru a fi cercetat într-un dosar ce vivează mai multe concursuri de angajare.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din România, Dimitrie Muscă, s-a exprimat cu privire la demisia ministrului Chesnoiu.

”După părerea mea, este ca un sabotaj. (…) Și DNA-ul trebuia să vadă că este îceputul campaniei de recoltare la grâu și cerealele de toamnă. Nu avea voie să se întâmple treaba asta, iar domnul ministru nu trebuia să facă acest gest, trebuia să meargă să discute cu premierul. Dacă este nevinovat, și tind să cred că este nevinovat, prin prisma faptului că s-a pus la dispoziție pentru a fi cercetat. Mânie-poimâine o să vină toți traderii și o să scoată cerealele din țară, nu ne rămâne nici grâu de pâine. Este un sabotaj pe toate liniile. (…)”, a spus Dimitrie Muscă în direct la AGRO TV.

Fermierul împărtășește aceeași părere cu a fermierilor din domeniu, care spun despre Adrian Chesnoiu că a fost un ministrul competent, care știa ce trebuie făcut în minister.

“N-a fost cel mai rău ministru, a fost destul de apreciat de către oameni, intenții bune a avut. (…) Premierul nu ar fi trebuit să accepte demisia sub nicio formă, eventual să o amâne până se termină campania”, a subliniat Dimitrie Muscă.

Combinatul Agroindustrial (CAI) Curtici, controlat de familia Muscă, se află pe lista celor mai mari producători agricoli din vestul țării. Cu un model de business integrat în agricultură, producția de carne și preparate din carne, lactate și panificație, producătorul agricol din Arad a intrat în 2022 cu rezultate notabile.

La CAI Curtici, fermierul Dimitrie Muscă lucrează 5.000 de hectare de teren, de asemenea în cadrul combinatului se regăsesc o fermă de vaci cu peste 1.800 de capete (vaci de carne și vaci de lapte), dar și un complex de suine

scroll to top