Închide

Florin Cîțu: Toate pensiile din noul sistem se vor baza pe contributivitate

Avatar
Pensii Majorate

Foto: justitiarul.ro

Timp de citire: < 1 minut

Preşedintele PNL Florin Cîțu a declarat vineri că mai există interes pentru proiectul legii pensiei şi ar vrea ca în interiorul coaliţiei să existe mai multă transparenţă cu privire la acest subiect.

Florin Cîţu a fost întrebat dacă în interiorul coaliţiei mai există susţinere pentru proiectul legii pensiilor, care prevede rămânerea în activitate până la 70 de ani.

“Da, există. Interzicerea cumului de pensie în continuare este un proiect pe care noi îl susţinem pentru că pe de o parte se vorbeşte foarte mult de pensiile speciale, dar toată lumea uită că e o altă formă aici, similară cumulul pensiei cu salariu şi aici noi susţinem interzicerea acestui lucru”, a precizat preşedintele PNL, Florin Cîţu, conform News.ro.

Fostul a explicat că în cadrul reformei pensiilor vor fi stabilite aceste aspecte.

“Sunt multe din aceste teme care vor fi discutate în reforma pensiilor. De exemplu, problema pensiilor speciale va fi corectată automat acolo pentru că cine avea curiozitatea să citească PNRR e foarte clar că e o condiţie a reformei pensiilor care spune că toate pensiile în noul sistem vor fi bazate pe contributivitate. Deci, este natural, vom scăpa de pensiile speciale”, a declarat Florin Cîţu, potrivit sursei citate.

Preşedintele PNL a mai spus că îşi doreşte mai multă transparenţă în coaliţie.

“Sunt sigur că împreună vom găsi soluţii pentru că dacă ne interesează cetăţeanul, ne interesează românii, atunci vom găsi cele mai bune soluţii, dar vreau mai multă transparenţă şi asta e ceea ce o să cer în coaliţie”, a mai afirmat liderul PNL.

scroll to top