Închide

Bitcoin-ul a ajuns la cel mai redus nivel de la începutul lunii septembrie încoace

Avatar
Bitcoin Min
Timp de citire: 2 minute

Bitcoin a scăzut vineri cu până la 5%, la cel mai redus nivel atins de la sfârşitul lunii septembrie, pe fondul evoluţiei negative a criptomonedelor, determinată de îngrijorările legate de înăsprirea politicii monetare în Statele Unite, transmite Reuters.

Astfel, bitcoin a coborât până la 40.938 dolari pe unitate, un nivel minim după data de 29 septembrie, fiind ulterior tranzacţionată în declin cu peste 3%, la 41.704 dolari pe unitate, după date mixte de pe piaţa americană a muncii.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume s-a depreciat cu peste 40% de când a atins în noiembrie un maxim record de 69.000 de dolari.

Bitcoin-ul și protestele din Kazahstan

Puterea globală a reţele informatice pentru bitcoin a scăzut puternic în această săptămână, în urma închiderii reţelei de internet în Kazahstan. Lumea crypto a primit un răspuns dur pe 5 ianuarie. Aparent, cel mai mare furnizor telecom din Kazahstan a tăiat accesul la internet, la ordinele președintelui, pentru a întrerupe comunicările dintre protestatari și opri relatările despre situația din țară. Iar când cade internetul minerii de criptomonede nu mai pot comunica cu rețeaua bitcoin, ducând la prăbușirea serverelor de minore.

La doar câteva ore după căderea internetului în Kazahstan, Larry Cerman, analist la The Block, site specializat pe domeniul crypto, a arătat că 12% din puterea de calcul folosită la nivel mondial pentru generarea de bitcoini a dispărut, scrie revista Fortune.

Și alte criptomonede, în scădere

Bitcoin s-a aflat sub presiune şi în urma publicării, miercuri, a unei minute a Rezervei Federale, care pare să indice o politică de reglementare mai agresivă, care ar reduce interesul investitorilor pentru activele riscante.

Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume în funcţie de capitalizarea de piaţă, a scăzut cu până la 8,6%, la 3.114 dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins din 1 octombrie, ulterior fiind cotată în declin cu peste 6%, la 3.200 de dolari pe unitate.

scroll to top