Închide

FMI vede luminița de la capătul tunelului. Ce spune despre inflație?

Avatar
Rivvzjwq

foto: Twitter / Kristalina Georgieva

Timp de citire: < 1 minut

Creșterea globală a prețurilor de consum ar putea fi aproape de punctul culminant al ciclului actual, dar s-ar putea dovedi încă stăruitoare, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva.

În săptămâna în care inflația din SUA pentru luna octombrie va arăta probabil un nou rezultat apropiat de 8%, Georgieva a participat la summitul anual al ONU privind schimbările climatice din stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh, unde a făcut mai multe declarații pentru Bloomberg.

“Nu am de gând să mă antepronunț asupra datelor, dar este foarte posibil să atingem un vârf”, a spus Georgieva. “Vedem acum băncile centrale foarte unite în ceea ce privește combaterea inflației ca prioritate principală și pe bună dreptate”.

Ea a spus că oficialii se vor lupta în continuare pentru a reduce creșterile prețurilor de consum la un ritm mai acceptabil.

“Inflația va fi mai greu de adus la nivelul dezirabil de aproximativ 2%”, a spus ea. “Dacă vom asista la o diversificare a lanțurilor de aprovizionare, acest lucru va exercita, în mod inevitabil, o anumită presiune ascendentă asupra prețurilor.”

scroll to top