Închide

Fondul de salvare al băncii de stat din Grecia vinde 9% din Alpha Bank către Unicredit

Avatar
Alpha Bank 1024x644

Foto: lapsi.al

Timp de citire: < 1 minut

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) a anunţat luni că a vândut un pachet de 9% din acţiunile Alpha Bank către UniCredit, după ce banca italiană a venit cu o ofertă îmbunătăţită, transmite Reuters.

Luna trecută, UniCredit a anunţat că va deveni cel mai mare acţionar la Alpha Bank, prin preluarea unui pachet de 9% din acţiunile Alpha Bank deţinut de HFSF, şi de asemenea că va prelua operaţiunile din România ale Alpha Bank.

“UniCredit a preluat toate acţiunile la un preţ de 1,39 euro pe acţiune, ceea ce reprezintă o primă de 9,4% comparativ cu preţul înregistrat la închiderea şedinţei din 20 octombrie la bursa de la Atena”, a informat Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) într-un comunicat de presă.

În ultima perioadă, Grecia a atras investiţii semnificative în economia sa, care s-a întărit după criza datoriilor suverane, ceea ce a determinat agenţia de evaluare S&P Global să îmbunătăţească ratingul suveran al Greciei la “investment grade” (-recomandat pentru investiţii-nr.), în luna octombrie.

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) deţine participaţii la primele patru bănci comerciale greceşti, după ce a injectat aproximativ 50 de miliarde de euro pentru a le recapitaliza în perioada crizei financiare.

În România, Alpha Services and Holdings SA, deţinător al Alpha Bank SA, şi UniCredit au agreat principalele condiţii financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank SA şi Alpha Bank Romania SA, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel internaţional. Prin această fuziune se va crea a treia bancă ca mărime de pe piaţa locală, cu o cotă de piaţă combinată de 12% din punct de vedere total active.

scroll to top