Închide

Formula 1 | Pilotul finlandez Kimi Raikkonen și-a anunțat retragerea la sfârșitul sezonului

Avatar
Raikkonen

Foto - f1.com

Timp de citire: 2 minute

Kimi Raikkonen, fost campion mondial de Formula 1, a confirmat că își va încheia cariera în acest sport la sfârșitul actualului sezon.

Raikkonen, în vârstă de 41 de ani, a debutat în 2001, iar cel mai mare succes al său a fost titlul mondial cucerit în 2007, în timp ce era pilotul echipei Ferrari, ultimul titlu la piloți pentru Scuderia.

Raikkonen a câștigat 21 de curse din 344 la care a participat și a obținut 18 pole position. Pilotul finlandez a luat o pauză din F1 în 2010 și 2011, pentru a concura în campionatul mondial de raliuri.

“Asta este. Acesta va fi ultimul meu sezon în Formula 1. Aceasta este o decizie pe care am luat-o iarna trecută. Nu a fost o decizie ușoară, dar după acest sezon este timpul pentru lucruri noi “, a spus el pe Instagram.

„Chiar dacă sezonul este încă în desfășurare, vreau să le mulțumesc familiei mele, tuturor echipelor mele, tuturor celor implicați în cariera mea de curse și, în special, fanilor care au fost lângă mine în tot acest timp. Formula 1 s-ar putea să se încheie pentru mine, dar sunt mult mai multe în viață pe care vreau să le experimentez și de care să mă bucur. Ne vedem pe aici după toate astea! Cu stimă Kimi”.

Raikkonen și-a făcut debutul la echipa Sauber, a petrecut cinci ani cu McLaren, înainte de a se muta la Ferrari pentru trei campionate. Aici a câștigat singurul său titlu mondial, în fața lui Lewis Hamilton și a lui Fernando Alonso la cursa finală din Brazilia în 2007.

După doi ani de pauză din F1, pilotul finlandez s-a întors cu Lotus pentru două sezoane, înainte de se merge la Ferrari pentru cinci ani. În prezent este pilotul Alfa Romeo.

După anunțul de retragere, președintele și CEO-ul F1, Stefano Domenicali – care a lucrat la Ferrari când Raikkonen a câștigat campionatul mondial din 2007 – a declarat că finlandezului i va fi simțită lipsa.

“Kimi este o parte incredibilă a sportului nostru, un prieten personal și un adevărat campion. Am avut privilegiul de a lucra cu el la Ferrari și cunosc persoana fantastică care este. Tuturor ne va fi dor de el și de stilul său unic și îi dorim lui și familiei lui cele mai bune urări pentru viitor “, a spus el.

scroll to top