Gata de distracție! Noul Multivan 2021 de la Volkswagen: mai mare, mai flexibil, mai versatil
Nemții de la Volkswagen au dezvăluit în sfârșit înocuitorul Caravelle. Noul Multivan a reușit să păstreze, totuși, câte un mic secret. La fiecare câteva săptămâni, o nouă piesă din puzzle era livrată curioșilor pasionați de autoturisme sau pur și simplu fanilor Volkswagen. Acum puzzle-ul este în sfârșit finalizat, scrie Motor.at.
Noul van ni se arată în dimensiunea sa completă: este mai lung și mai lat, are un spoiler de plafon și, opțional, un plafon panoramic. În plus, vine pregătit pentru vremurile actuale, cu un hibrid plug-in.
Nou-nouț, dar cu un tribut adus predecesorilor săi
În cea de-a șaptea generație, Bulli, numele de alint al Multivan-ului, se află pe o bază nouă, și anume pe matricea transversală modulară, pe scurt MQB, pe care se bazează deja noul Golf și noul Caddy.
„Am dus mai departe caracterul inconfundabil al acestui produs-icon (al VW) și continuăm să rămânem fideli liniei tipice Bulli. De exemplu, păstrăm în mod deliberat liniile orizontale de la corpul istoricului T3”, spune Albert Kirzinger, proiectant-șef la Volkswagen Commercial Vehicles.
Volumul monolitic aduce un omagiu primei generații de Multivan, care a debutat în urmă cu mai bine de 35 de ani. Noul Multivan preia, de asemenea, un element stilistic al T4 și, prin urmare, al celei de-a doua generații: poziționarea capotei față de parbriz.

Foto: motor.at
Hibrid plug-in și doi frați pe benzină
Noul Multivan va debuta cu două motoare turbo pe benzină (TSI) și, ca noutate, cu o unitate hibridă plug-in, cu o baterie litiu-ion de 13 kWh. STI dezvoltă 100 kW / 136 CP și 150 kW / 204 CP. Multivan-ul eHybrid oferă o putere de sistem de 160 kW / 218 CP.
Momentan nu este planificată o versiune cu tracțiune integrală. Toate versiunile sunt cuplate standard la o transmisie cu dublu ambreiaj (DSG). DSG-ul cu 6 trepte al eHybrid este o transmisie special dezvoltată pentru unitatea hibridă plug-in; pentru versiunile TSI se folosește un DSG cu 7 trepte. De asemenea, un TDI cu o putere de 110 kW / 150 CP urmează să urmeze în 2022.

Foto: motor.at
Sisteme de asistență sporită
De asemenea, sistemele de asistență au fost extinse semnificativ. În funcție de echipament, există mai mult de 20 de sisteme. Întotdeauna la bord ca standard sunt Car2X (sistem de avertizare local standard), sistemul de monitorizare a mediului „Front Assist”, care include funcția de frânare de urgență în oraș, cu un nou asistent de virare, recunoașterea semnelor de circulație, sistemul de avertizare la ieșirea benzii „Lane Assist” și sistemul de control al vitezei de croazieră.
Unul dintre noile sisteme inovatoare este „IQ.DRIVE Travel Assist”, care permite conducerea parțial automatizată de la 0 la 210 km / h. Cu ajutorul „IQ.DRIVE Travel Assist”, noul control automat predictiv la distanță „ACC” (ghidare longitudinală) și „Lane Assist” (ghidare laterală) se îmbină într-un nou sistem care perfecționează semnificativ confortul și siguranța în călătoriile medii și lungi.
Este interesant faptul că gama “Bulli” va fi împărțită în trei piloni în viitor: Multivan, seria Transporter 6.1 și versiunile de serie ale ID.BUZZ, începând cu 2022. Ca Transporter și Caravelle, „T6.1” rămâne specialistul pentru uz comercial. Pe autoutilitara ID.BUZZ Lifestyle și ID.BUZZ Cargo, Volkswagen va aduce două modele pur electrice noi în viitor.
Un lucru e cert. Multivan-ul ar trebui să fie versatil, fiind oferit în cele trei niveluri de echipare „Multivan”, „Life” și „Style”.
Deși vine pe piață la sfârșitul anului, cu toate acestea, prețurile nu sunt încă făcute publice.

Foto: motor.at