Închide

Gazprom amână suspendarea gazelor în Republica Moldova. Când plătesc moldovenii datoria?

Avatar
Gazprom Moldova

Sursa foto: Mold-Street.com.

Timp de citire: < 1 minut

Astăzi, Gazprom a anunţat că nu va suspenda aprovizionarea cu gaze a Republicii Moldova până vineri, când autorităţile de la Chişinău au promis că vor achita integral datoria față de compania rusă, transmite Digi 24, care citează Reuters.

„În mod excepţional, dând dovada de bunăvoinţă şi cunoscând situaţia dificilă cu care s-ar putea confrunta în acest caz cetăţenii Moldovei, Gazprom a fost de acord” să prelungească termenul limită până vineri, a declarat Kuprianov, adăugând că gigantul rus mizează că, pe viitor, Republica Moldova îşi va respecta cu stricteţe toate obligaţiile şi îşi va achita la termen facturile.

Republica Moldova s-a adresat către Gazprom cu o solicitare de a nu sista livrarea gazelor naturale, promiţând că va achita până la data de 26 noiembrie plata pentru gazul consumat în perioada octombrie-noiembrie, relatează Deschide.md.

Concernul rus anunţase luni autorităţile de la Chişinău despre sistarea livrării de gaze naturale în cazul în care, în decurs de 48 de ore, nu va primi plata datorată pentru gazul furnizat până la data de 22 noiembrie.

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii şi dezvoltării regionale, asigurase luni că guvernul de la Chişinău depune eforturi pentru a rezolva problema plăţii a 74,3 milioane de dolari, factură ce trebuia achitată în data de 22 noiembrie.

Andrei Spînu a anunţat miercuri că executivul moldovean a luat toate măsurile necesare pentru ca vineri datoria acumulată faţă de Gazprom pentru luna octombrie-noiembrie să fie achitată, conform NewMaker.md.

scroll to top