Închide

Evaziunea fiscală va fi mai aspru pedepsită. Liderii coaliției sunt inițiatorii proiectului

Avatar
Evaziune

Foto: ziare.com

Timp de citire: < 1 minut

Președinții PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au depus la Senat un proiect de lege care prevede înăsprirea unor pedepse pentru evaziunea fiscală și introducerea unor fapte noi care vor fi considerate evaziune fiscală. Proiectul prevede și faptul că DNA va instrumenta de acum înainte noile dosare de evaziune fiscală cu prejudicii mai mari de 5 milioane de lei, relatează G4Media. Dosarele existente deja în lucru la Parchetul General rămân în lucru la această structură.

”Scopul primordial al legii este recuperarea prejudiciilor cauzate bugetului general consolidat al statului prin faptele de evaziune fiscala și atragerea raspunderii persoanelor vinovate. Raspunderea persoanelor vinovate trebuie să fie proportionala in raport de o serie de factori precum cuantumul prejudiciului, recunoașterea vinovatiei și momentul recunoașterii acesteia, precum și antecedentele penale”, se arată în  proiectul citat.

Principalele prevederi ale proiectului:

– înăsprirea pedepselor pentru faptele care constituie infractiuni de evaziune fiscală, inclusiv a faptelor prin care se constată prejudiciu la bugetul de stat din TVA

– introducerea unor fapte de evaziune noi pentru situatiile în care nu se utilizează sistemele informatice naționale precum e-transport, e-TVA. e-case de marcat fiscale, e-factura electronică, sigiliul electronic al mărfurilor, SAF-T.

Proiectul de lege vine pe fondul unor încasări la buget insuficiente pentru a acoperi cheltuielile guvernului PSD-PNL.

scroll to top