Închide

Gigantul petrolier Exxon Mobil s-ar putea retrage complet din Rusia până pe 24 iunie

Avatar
pump jack, oilfield, oil

Fotografie de drpepperscott230 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Exxon Mobil Corp are în vedere o retragere completă din Rusia până pe 24 iunie, au declarat pentru Reuters două surse familiarizate cu planurile, joi (21 aprilie), după decizia anterioară a gigantului petrolier american de a părăsi toate operațiunile din țară, potrivit Euractiv.

Exxon Mobil nu a furnizat un calendar pentru retragere, dar luna trecută a eliminat angajații care sunt cetățeni americani din Rusia, după ce Moscova a lansat ceea ce numește operațiunea sa militară specială în Ucraina.

Primele plecări au inclus personal din operațiunile sale mari de producție de petrol și gaze de pe insula Sahalin din Orientul Îndepărtat al Rusiei, inclusiv proiectul Sakhalin 1.

„Așa cum am anunțat la 1 martie, întrerupem operațiunile și luăm măsuri pentru a părăsi compania Sakhalin-1”, a declarat purtătorul de cuvânt al Exxon, Casey Norton, într-o declarație scrisă.

Exxon a angajat anul trecut peste 1.000 de oameni în toată Rusia, cu birouri la Moscova, Sankt Petersburg, Ekaterinburg și Yuzhno-Sahalinst, potrivit site-ului său.

De asemenea, Exxon și-a redus treptat afacerile cu produse chimice și lubrifianți din Rusia și a limitat vânzările la angajamentele contractuale existente și la produsele esențiale utilizate în aplicații precum conservarea alimentelor, agricultura și igiena, a spus purtătorul de cuvânt.

Compania a spus că respectă toate sancțiunile impuse Rusiei.

Deliberările sale au loc după ce alte zeci de companii occidentale – de la Apple și Boeing la BP, Shell și Equinor – au oprit afacerile sau au anunțat planuri de a-și abandona operațiunile în Rusia.

scroll to top