Închide

Gigantul tehnologic chinez Tencent înregistrează prima scădere a veniturilor

Avatar
Featured Image Tencent Q4 2018 R

Foto: chinainternetwatch.com

Timp de citire: 2 minute

Tencent a înregistrat prima scădere trimestrială a veniturilor, deoarece reglementările mai stricte privind jocurile de noroc în China și o reapariție a Covid-19 în a doua cea mai mare economie din lume au afectat gigantul tehnologic, potrivit CNBC.

Iată cum a acționat Tencent în al doilea trimestru, față de estimările Refinitiv:

Venituri: 134,03 miliarde de yuani chinezi (19,78 miliarde de dolari) față de 134,6 miliarde de yuani estimați, o scădere de 3% față de anul precedent.
Profit atribuibil deținătorilor de capitaluri proprii ale companiei: 18,62 miliarde de yuani față de 25,28 miliarde de yuani așteptate, o scădere de 56% față de anul precedent.

Tencent a ratat atât previziunile privind veniturile, cât și profiturile. În timpul trimestrului, Tencent s-a confruntat cu vânturi macroeconomice în fața reapariției Covid-ului în China și a blocajelor ulterioare ale marilor orașe, inclusiv metropola financiară Shanghai. Autoritățile s-au angajat să respecte o politică „Zero Covid”, care a provocat perturbări în a doua economie din lume.

Economia Chinei a crescut cu doar 0,4% în al doilea trimestru, ratând așteptările analiștilor.

Între timp, industria internă a jocurilor video din China s-a confruntat și cu provocări din cauza reglementărilor mai stricte. Tencent realizează aproximativ o treime din veniturile sale totale din jocuri.

Anul trecut, autoritățile de reglementare chineze au introdus o regulă care limitează timpul pe care copiii sub 18 ani îl pot petrece jucând jocuri online la maximum trei ore pe săptămână și numai în anumite ore.

Autoritățile de reglementare au înghețat, de asemenea, aprobarea noilor jocuri între iulie 2021 și aprilie anul acesta. În China, jocurile trebuie să primească undă verde de la autoritățile de reglementare înainte de a fi lansate și monetizate.

Analiștii de la China Renaissance au declarat într-o notă publicată luna trecută că Tencent a lansat doar trei jocuri pentru mobil în al doilea trimestru. Deci, compania s-a bazat pe titlurile sale populare existente pentru a genera venituri.

Tencent a declarat că veniturile din jocurile interne din al doilea trimestru au scăzut cu 1% față de acum un an, până la 31,8 miliarde de yuani, în timp ce veniturile din jocurile internaționale au scăzut în aceeași sumă procentuală la 10,7 miliarde de yuani.

Gigantul tehnologic chinez a spus că piața internațională de jocuri „a experimentat o perioadă de digestie post-pandemică”. În perioada de vârf a pandemiei de Covid și a blocajelor la nivel global, oamenii s-au orientat către jocuri pentru divertisment, iar companii precum Tencent și rivalul NetEase au înregistrat un mare boom. Dar, din moment ce țările s-au redeschis, oamenii petrec mai puțin timp jucând jocuri, iar comparațiile de la an la an pentru companii sunt greu de respectat.

Tencent a mai spus că piața chineză se confruntă cu „o perioadă similară de digestie din cauza unor probleme de tranziție, inclusiv mai puține lansări de jocuri mari, cheltuieli mai mici ale utilizatorilor și implementarea măsurilor minore de protecție”.

Compania a declarat că a înregistrat o scădere a veniturilor în al doilea trimestru din unele dintre jocurile sale de succes, cum ar fi PUBG Mobile și Honor of Kings.

scroll to top