Închide

Google abandonează planurile de a oferi servicii bancare utilizatorilor. Care este motivul?

Avatar
Google Pay

Foto: gsmarena.com

Timp de citire: 2 minute

Google renunță la planurile sale de a oferi servicii bancare direct utilizatorilor. Schimbarea vine la aproape doi ani după ce compania și-a anunțat pentru prima dată planurile bancare și la câteva luni după ce un director-cheie care conducea proiectul a plecat, transmite CNBC.

În 2020, Google a declarat că va permite utilizatorilor să deschidă un cont bancar prin intermediul aplicației sale Google Pay, într-un parteneriat cu Citigroup și Stanford Federal Credit Union, începând cu 2021. Utilizatorii ar fi putut, de asemenea, să solicite un card de debit fizic, care ar fi rulat pe rețeaua Mastercard, a declarat compania la CNBC la acel moment.

Wall Street Journal a raportat pentru prima dată știrile despre planurile abandonate vineri, afirmând o serie de termene respinse, alături de plecarea executivului Google Pay care supraveghea proiectul.

Un purtător de cuvânt Google a confirmat raportul către CNBC, dar a refuzat să comenteze plecarea directorului.

Munca noastră cu partenerii noștri a arătat extrem de clar că există o cerere a consumatorilor pentru plăți digitale simple, fără probleme și sigure pentru tranzacțiile online și în magazin, a declarat purtătorul de cuvânt Google pentru CNBC, într-un e-mail. Ne actualizăm abordarea pentru a ne concentra în primul rând pe furnizarea activării digitale pentru bănci și alți furnizori de servicii financiare, mai degrabă decât pentru noi ca furnizor al acestor servicii.

Unitatea cloud Google a făcut din serviciile financiare unul dintre principalele sale domenii de concentrare pe clienți.

În timp ce băncile și-au exprimat teama că giganții tehnologiei vor căuta să invadeze finanțarea consumatorilor, așa cum au făcut cu alte industrii, cum ar fi mass-media și publicitatea, până acum amenințarea abia s-a concretizat.

Amazon ar fi explorat oferirea de conturi bancare clienților săi în 2018, un proiect care încă nu s-a concretizat. Uber a renunțat la ambițiile sale fintech anul trecut odată cu plecarea executivului Peter Hazlehurst. Facebook a trebuit să-și schimbe proiectul de criptografie pe fondul unei serii de eșecuri.

O excepție notabilă este Apple, care a lansat cu succes un card de credit în 2019 împreună cu Goldman Sachs.

Caesar Sengupta, fost vicepreședinte Google și director general al plăților Google și „Next Billion Users”, a declarat pentru CNBC, în 2020, că compania „caută să facă banking-ul mai relevant pentru prima generație de dispozitive mobile, ca explicație pentru planurile sale bancare”.

Sengupta a părăsit Google în martie pentru a-și crea propria companie de tehnologie financiară numită Arbo Works, potrivit contului său LinkedIn. De atunci, el pare să recruteze mai mulți lucrători Google la compania sa, potrivit site-ului web LinkedIn și Arbo Works.

scroll to top