Închide

Google introduce motorului său de căutare un corector gramatical, bazat pe AI

Avatar
internet search engine, tablet, samsung

Fotografie de PhotoMIX-Company pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Google a adăugat un corector gramatical în cadrul propriului motor de căutare online, care poate fi folosit pentru verificarea construcţiei frazelor.

Motorul de căutare Google oferă, mai nou, un corector gramatical, pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a verifica construcţia propoziţiilor şi a frazelor din punct de vedere gramatical, anunță news.ro.

Când depistează erori în frazele introduse de utilizatori, corectorul gramatical din Google va rescrie în mod corect fraza şi va indica modificările făcute, explicându-le totodată.

Google spune că noua funcţie de verificare gramaticală se bazează pe inteligenţa artificială. Cu alte cuvinte, utilizatorii trebuie, totuşi, să fie atenţi la sugestiile primite, întrucât, ca orice vine de la un AI în acest moment, poate include îndrumări greşite.

Corectorul poate fi apelat prin simplă scriere a frazelor în motorul de căutare Google. Uneori, acesta se va activa automat, dar, pentru a-l activa forţat, utilizatorii pot adăuga cuvinte cheie precum „grammar check”.

Acesta este disponibil, deocamdată, doar pentru limba engleză şi nu se va activa dacă frazele introduse încalcă regulile de folosire ale motorului de căutare, fiind incitări la ură sau cu context sexual explicit.

scroll to top