Închide

Google vrea să investească sute de milioane de dolari în Character.AI

Avatar
Timp de citire: 2 minute

Compania Google (GOOGL.O) a Alphabet (GOOGL.O) este în discuții pentru a investi sute de milioane de dolari în Character.AI, în condițiile în care startup-ul de chatbot cu inteligență artificială, aflat în creștere rapidă, caută capital pentru a antrena modele și a ține pasul cu cererea utilizatorilor, au declarat pentru Reuters două surse informate în acest sens, transmite agenția de presă.

Investiția, care ar putea fi structurată sub formă de obligațiuni convertibile, potrivit unei a treia surse, va aprofunda parteneriatul existent pe care Character.AI îl are deja cu Google, în cadrul căruia folosește serviciile de cloud și Tensor Processing Units (TPU) ale Google pentru a antrena modele.

Google și Character AI nu au răspuns la solicitările de comentarii.

Fondată de foști angajați ai Google, Noam Shazeer și Daniel De Freitas, Character.AI le permite oamenilor să discute cu versiuni virtuale ale unor celebrități precum Billie Eilish sau ale unor personaje anime, creând în același timp proprii lor chatbot-i și asistenți AI. Utilizarea este gratuită, dar oferă un model de abonament care costă 9,99 dolari pe lună pentru utilizatorii care doresc să sară peste coada virtuală pentru a accesa un chatbot.

Chatbot-urile de pe Character.AI, cu diverse roluri și tonuri din care se poate alege, au atras utilizatorii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, care au contribuit cu aproximativ 60% din traficul de pe site-ul său, potrivit datelor de la Similarweb. Această categorie demografică ajută compania să se poziționeze ca furnizor de însoțitori AI personali mai amuzanți, în comparație cu alți chatbots AI de la OpenAI’s ChatGPT și Google’s Bard.

Compania a declarat anterior că site-ul său a atras 100 de milioane de vizite lunare în primele șase luni de la lansare, notează Reuters.

scroll to top