Închide

Grevă de proporții la un mare jucător de pe piața berii. Patru fabrici au oprit lucrul

Avatar
Bere Premium Ab Inbev

Foto: AB InBev

Timp de citire: < 1 minut

O grevă majoră a izbucnit la patru fabrici de bere ale concernului AB InBev din Belgia, după ce negocierile privind condițiile de muncă au eșuat. Printre altele, sindicatele cer bonusuri mai mari și chiar o parte din profituri.

Producția la cele patru fabrici de bere fusese complet oprită joi dimineață, iar o parte dintre angajații cu gulere albe au pus și ei jos sculele, anunță sindicatele. Acțiunea a izbucnit după ce sindicatele și conducerea nu au reușit să ajungă la un acord asupra unor prime mai mari pentru puterea de cumpărare și asupra unor prime suplimentare pentru turele de noapte.

“Acționarii și managerii de la AB InBev primesc bonusuri mari. Personalul vrea să aibă parte de această plăcere”,

a declarat Sander Mouton, de la sindicatul ACV, pentru ziarul belgian De Tijd.

De asemenea, el atrage atenția că firma face economii pe seama angajaților. Mai mult de 10 % din personal este bolnav, persoanele care se pensionează nu sunt înlocuite, iar mașinile suferă de o întreținere deficitară, spune el.

AB InBev nu a dorit să răspundă decât în scris jurnaliștilor belgieni:

“Regretăm că, în pofida discuțiilor în curs de desfășurare, a avut loc o grevă în rândul unei părți a personalului din fabricile de bere, din centrele de distribuție și din echipele noastre tehnice de catering. O consultare ulterioară cu angajații afectați a fost deja programată săptămâna viitoare. Sperăm să rezolvăm rapid această situație prin consultări constructive.”,

a comunicat sec colosul berar AB InBev, citat de RetailDetail.

Vom reveni cu amănunte.

scroll to top