Închide

Guvernul a aprobat programul ”Anghel Saligny” în absența miniștrilor USR PLUS

Avatar
Florin Citu 990x556

Sursă foto: Emerging Europe

Timp de citire: < 1 minut

Premierul Florin Cîţu a declarat că procedura de aprobare a proiectului de OUG privind programul ”Anghel Saligny” a fost pe deplin respectată.

Șeful Guvernului a precizat apoi că Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă (USR PLUS), este avizator tacit. Asta înseamnă că Drulă nu şi-a dat semnătura pe document, scrie B1.ro.

Programul ”Anghel Saligny” a fost aprobat de Guvern în ședința de vineri, la care niciun ministru USR PLUS nu a participat.

„Au fost îndeplinite toate procedurile, cvorumul de şedinţă. A fost respectată procedura în totalitate, am verificat de două ori. Cred că Ministerul Transporturilor e avizator tacit în această procedură”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a fost întrebat în legătură cu acest subiect în contextul în care se știa că proiectul de OUG nu a primit avizul de la Ministerul Transporturilor și de la Ministerul Justiției, condus până la 1 septembrie de Stelian Ion (USR PLUS). De altfel, faptul că Ion nu a avizat proiectul a fost unul dintre motivele pentru care Cîțu l-a demis.

Stelian Ion, în schimb, a declarat că documentul în original nu a ajuns la Ministerul Justiției, prin urmare nu avea cum să dea un aviz, fie el pozitiv sau negativ. Ion a mai spus că a consultat o copie a documentului, care era „dezastru”.

În replică la declarațiile lui Cîțu, reprezentanţii USR PLUS au transmis că adoptarea PNDL 3 reprezintă „un nou abuz marca OUG 13”.

„Florin Cîţu şi Lucian Bode le-au făcut românilor exact ceea ce le-au făcut Dragnea şi Iordache în 2017”, au mai transmis cei din USR PLUS.

scroll to top