Închide

Guvernul german își propune ca 2% din suprafața țării să fie ocupată de parcuri eoliene

Avatar
windmills, rainbow, fields

Fotografie de EdWhiteImages pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Statele germane vor trebui să caute în mod activ zone care pot fi desemnate pentru construcția de parcuri eoliene pentru a îndeplini obiectivele guvernamentale, conform unui nou proiect de lege prezentat miercuri (15 iunie), a raportat Clean Energy Wire, potrivit Euractiv.

Guvernul transmite un alt set de proiecte de legi care vizează accelerarea tranziției energetice a țării, care detaliază noi reguli de utilizare a minim 2% din suprafața țării pentru turbine eoliene și clarifică regulile pentru protecția speciilor către parlament, unde legislația este programată să fie aplicată înainte de vacanța de vară din iulie.

În urma rapoartelor de săptămâna trecută conform cărora dezacordul dintre ministerele individuale, în special în ceea ce privește protecția speciilor, ar putea întârzia planul guvernului de a aduce noua legislație în parlament înainte de vacanța de vară, cabinetul a continuat totuși cele două propuneri care urmează să fie adoptate de parlament încă din această vară.

Guvernul și-a îndeplinit promisiunea de a atribui o cotă fixă ​​a suprafeței de teren a țării vântului de pe uscat, împărțind-o între cele 16 state federale.

„Luăm în considerare condițiile vântului, conservarea naturii și a speciilor și ordinele spațiale. Rămâne la latitudinea „Länder-urilor” să decidă cum își ating obiectivele de utilizare a terenurilor. Cu toate acestea, excludem orice planificare de prevenire”, scrie Ministerul Economiei și Climei.

Obiectivul este de a dubla aproximativ capacitatea energiei eoliene terestre din țară la 115 gigawați (GW) până în 2030, ceea ce înseamnă că adițiile anuale de capacitate vor trebui să ajungă la aproximativ 10 GW începând cu 2025.

În urma unui boom de expansiune a energiei eoliene după 2013, adăugările la capacitatea eoliană terestră a Germaniei s-au diminuat după 2017 și s-au reînnoit abia în 2020. Până în 2035, toată energia electrică generată în Germania va proveni din surse regenerabile, în principal din energia eoliană și solară.

Cu „legea energiei eoliene pe uscat”, cele 13 state mai mari ale Germaniei trebuie să fi desemnat 1,4% din suprafața lor energiei eoliene până în 2026; până în 2032 trebuie să-și atingă ținta respectivă de 1,8-2,2%.

Bavaria, renumită pentru politicile sale împotriva energiei eoliene, trebuie să rezerve 1,8% din terenul său pentru eolianul de pe uscat.

Statele trebuie să-și facă propria planificare, ghidate de un set de reguli uniforme și modele emise de guvernul federal, dar pot respecta regulile individuale de distanță dacă acest lucru nu interferează cu atingerea țintei procentuale.

Dacă, totuși, nu reușesc să aloce suficient spațiu turbinelor eoliene, investitorilor în energie eoliană li s-ar permite automat să construiască noi turbine în zone care anterior nu erau disponibile din cauza regulilor de distanță. Cele trei orașe-state ale țării, Berlin, Hamburg și Bremen, trebuie să utilizeze 0,5% din suprafața lor pentru energie eoliană.

În funcție de condițiile de vânt și de dimensiunea zonelor de protecție a naturii, anumite state vor trebui să atingă mai puțin decât ponderea de 2%, în timp ce altele trebuie să obțină puțin mai mult. Statele pot încheia înțelegeri între ele pentru a-și îndeplini obligațiile.

Noile reguli vor asigura că extinderea energiei eoliene în țară revine pe drumul cel bun, a declarat ministrul economiei și climatului, Robert Habeck, la Berlin.

„Dar nu vreau să ascund faptul că va însemna o impunere pentru oameni și state”, a spus el, adăugând că este pregătit pentru multe dezbateri și conflicte. Deși își ia în serios grijile și temerile legate de extinderea energiei eoliene, Habeck a spus că acestea nu vor face guvernul incapabil să acționeze.

Deși mulțumiți că guvernul abordează procedurile de planificare prea lungi și obstacolele legale pentru energia eoliană, reprezentanții industriei au criticat ferm regulile de protecție a speciilor pentru crearea de noi incertitudini juridice care ar prelungi și mai mult procedurile.

scroll to top