Închide

Guvernul italian a dat undă verde deschiderii plajelor. Un model pentru litoralul nostru?

Avatar
Beach beach chairs crowd dawn

Fotografie de Josh Sorenson pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Măsurile comunicate astăzi de guvernul condus de premierul Giuseppe Conte vor intra în vigoare începând de luni, 18 mai, transmite presa peninsulară. Astfel, turismul la malul mării se poate relua, dar cu precauții stricte. Între șezlonguri trebuie menținută o distanță de minim 4,5 metri, iar distanța dintre rândurile de scaune sau șezlonguri trebuie să fie de minim cinci metri.

Turiștii trebuie să poarte protecție respiratorie până când ajung pe scaunul lor. Dușurile și toaletele trebuie dezinfectate complet de mai multe ori pe zi de administratorii plajelor, iar plajele vor fi organizate cu sensuri unice, astfel încât contactul dintre oameni ar trebui redus la minim. Sporturile și jocurile de grup, atât de populare în Italia, rămân interzise pe plajă, iar supraveghetorii plajelor se vor asigura că, în special, copiii respectă regulile la distanță.

Guvernul a mai decis că piscinele din unitățile hoteliere trebuie să rămână închise, ca măsură de precauție împotriva răspândirii Covid-19. Trist este că salvamarii nu vor putea folosi respirația gură la gură pentru operațiuni de salvare. 

Rămâne de văzut dacă toate aceste măsuri vor constitui un imbold suficient pentru turiști de a vizita plajele italiene în această vară, după dezastrul provocat de criza pandemică în Peninsulă.

scroll to top