Închide

Wizz Air avertizează cu privire la reducerea zborurilor din cauza haosului de pe aeroporturi

Avatar
wizz, wizzair, the plane

Fotografie de skyradar pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Wizz Air se așteaptă să fie nevoită să reducă zborurile în această vară din cauza penuriei de forță de muncă și a grevelor de pe aeroporturile europene, a declarat luni compania aeriană low-cost, acțiunile sale scăzând cu aproximativ 5%, potrivit Reuters.

Directorul executiv al Wizz, József Váradi, a declarat în iunie că compania este încrezătoare că va reveni la productivitatea pre-COVID, ajungând la utilizarea deplină a aeronavelor sale în acest an.

Cu toate acestea, compania a declarat luni că se așteaptă să reducă utilizarea cu încă 5% pentru vară, pentru a reduce impactul „perturbarilor externe în curs”.

După o problemă cauzată de varianta Omicron a coronavirusului, cererea de călătorii a revenit, companiile aeriene bazându-se pe călătoriile din vacanța de vară în iulie-septembrie pentru a-și spori profitul.

Dar grevele și lipsa de personal forțează companiile aeriene să anuleze mii de zboruri și provoacă cozi foarte lungi pe aeroporturile importante din Europa.

Companiile aeriene au majorat tarifele pentru a compensa costurile mai mari ale combustibilului, piloții și echipajele de cabină pledând pentru salarii mai mari din cauza inflației.

Compania aeriană scandinavă SAS a anulat sute de zboruri săptămâna trecută, după ce discuțiile cu piloții asupra unui nou contract colectiv s-au prăbușit.

Între timp, Marea Britanie a prezentat diverse planuri pentru industrie săptămâna trecută, inclusiv ajutor în recrutarea personalului, deoarece cel mai aglomerat aeroport al țării, Heathrow, a cerut companiilor aeriene să anuleze 30 de zboruri programate din cauza numărului de pasageri care depășește capacitatea aeroportului, joi.

Heathrow și-a cerut luni scuze pentru serviciul „inacceptabil” din ultimele săptămâni și a semnalat că ar putea cere mai multe reduceri de zboruri.

Wizz, listată la Londra, care a raportat luni o pierdere operațională de 285 de milioane de euro (289 de milioane de dolari) în primul trimestru, a declarat că se așteaptă să revină la un profit „material” în acest trimestru.

Acesta a spus că factorul de încărcare, care măsoară cât de bine ocupă o companie aeriană locurile disponibile, din iulie, a continuat să se îmbunătățească până la peste 90%.

scroll to top