Închide

Henkel își ajustează optimist perspectivele, dar divizia de detergenți merge mai prost

Avatar
Somat

Foto: Ubuy Vietnam

Timp de citire: < 1 minut

Gigantul FMCG Henkel și-a ajustat pozitiv perspectivele pe întregul an după ce operațiunile sale au crescut peste nivelurile prepandemice în prima jumătate a anului. Cu toate acestea, compania germană este îngrijorată de creșterea prețurilor și de lanțurile de aprovizionare tensionate.

Vânzările lui Henkel au crescut cu 15% la 4,96 miliarde de euro în al doilea trimestru, ușor sub prognoza medie a analiștilor de 4,98 miliarde de euro, relatează Reuters. Divizia de adezivi, care se adresează în principal industriilor auto și electronică reprezintă aproximativ jumătate din vânzările totale și a înregistrat o creștere organică de 28,5%, stimulată de redresarea economică globală.

Afacerile cu produse de înfrumusețare și îngrijire personală au beneficiat de redeschiderea saloanelor de coafură și au crescut organic cu 8,2%. Cu toate acestea, efectele valutare au cântărit foarte mult asupra diviziei detergenților, care a raportat venituri în scădere cu peste 5%.

Pentru întregul an, Henkel se așteaptă acum la o creștere organică a vânzărilor de 6-8%, comparativ cu 4-6% anterior. Marja de profit operațional va fi probabil ușor mai mică decât se prognozase anterior: 13,5-14,5% în loc de 14-15% mai devreme. Cu toate acestea, există – încă o dată – o notă de avertizare:

“Creșterea excepțională bruscă a prețurilor materiilor prime și a lanțurilor de aprovizionare tensionate va avea o greutate semnificativă asupra economiei în cursul anului următor”, a spus CEO-ul Carsten Knobel, citat de Retail Detail.

scroll to top