Închide

Hotelul Mandarin Oriental din New York, cumpărat de cel mai bogat om din Asia. Pentru ce sumă?

Avatar
Mandarin Oriental, New York New York 2020 Fine Dining Lounge

Foto: cntraveler.com/Mandarin Oriental

Timp de citire: 2 minute

Cel mai mare miliardar al Asiei, Mukesh Ambani, a preluat pachetul majoritar al Mandarin Oriental din New York, pentru puțin peste 98 de milioane de dolari, potrivit CNN.

Conglomeratul lui Ambani, Reliance Industries, a anunțat sâmbătă achiziția companiei-mamă a hotelului, o firmă din Insulele Cayman, controlată de Investment Corporation din Dubai. Compania respectivă deține indirect un pachet de 73,4% din proprietate.

Acordul este de așteptat să se încheie până la sfârșitul lunii martie. Reliance a spus că plănuiește să achiziționeze pachetul rămas pe baza aceleiași evaluări, dacă ceilalți proprietari ai hotelului aleg să-și vândă și acțiunile.

Corporația de investiții din Dubai a preluat clădirea în 2015. Și, în martie anul trecut, Mandarin Oriental Hotel Group deținea încă un pachet de 25%, potrivit celui mai recent raport anual al său.

Prețul de 98,2 milioane de dolari reprezintă o reducere semnificativă: un raport al acționarilor din 2007 de la Mandarin Oriental a dezvăluit că proprietatea a fost evaluată la 340 de milioane de dolari.

La fel ca majoritatea hotelurilor, Mandarin Oriental a fost afectat grav de pandemia de Covid-19. Într-o declarație depusă sâmbătă la bursă, Reliance a spus că hotelul din New York a încasat doar 15 milioane de dolari pentru întregul an 2020, comparativ cu 115 milioane de dolari și, respectiv, 113 milioane de dolari în 2018 și, respectiv, 2019.

Emblematicul hotel, care se află lângă Central Park și are vedere spre Columbus Circle, este o achiziție importantă pentru Reliance.

Mandarin Oriental, New York New York 2017 Suite Skyline Master Bedroom
Foto: cntraveler.com/Mandarin Oriental

Conglomeratul în expansiune al Ambani este mai bine cunoscut pentru afacerile sale din energie, retail și tehnologie, dar a declarat că urmărește să-și adauge „amprenta de consum și ospitalitate”, care include deja o listă mică, dar în creștere, de proprietăți de lux în India, Regatul Unit și în alte părți.

Reliance deține în prezent participații la Oberoi Hotels, o colecție de stațiuni de cinci stele din India și din alte șase țări, precum și Stoke Park, un celebru club country englezesc.

Ambani a fost într-o sifonie de încheiere de afaceri de-a lungul pandemiei, strângând zeci de miliarde de dolari pentru a-și urmări obiectivul de a transforma Reliance în următorul gigant tehnologic global.

Averea sa personală a crescut, de asemenea, în ultimele luni la 92,9 miliarde de dolari, făcându-l cel mai bogat om din India și al unsprezecelea cel mai bogat om din lume, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires.

Mandarin Nyc Pool Cr Courtesy
Foto: cntraveler.com/mandarin Oriental
scroll to top