Închide

Huawei își revizuiește strategia de retail de pe cea mai mare piață de smartphone-uri din lume

Avatar
huawei, phone, smartphone

Fotografie de farukgarib pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Huawei își revizuiește strategia de retail și deschide în mod agresiv magazine emblematice în China, unele dintre acestea fiind la o aruncătură de băț de Apple, în încercarea de a relua tronul electronicelor premium pe cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, potrivit Reuters.

Situat chiar vizavi de magazinul emblematic al Apple din Shanghai, magazinul Huawei, recent renovat, se întinde pe trei etaje ale unei clădiri cu o arhitectură de patrimoniu faimoasă din cartierul comercial aglomerat al centrului financiar și include o cafenea și o sală de sport.

Huawei a deschis patru astfel de magazine în marile orașe chineze între decembrie și februarie, o campanie agresivă de marketing a unei companii care se bazase în mare parte pe distribuitori licențiați și care se redresează în urma sancțiunilor americane impuse în 2019, care i-au paralizat afacerea cu smartphone-uri timp de patru ani, până când a putut să se aprovizioneze cu piese de schimb interne.

“Magazinul emblematic Huawei este foarte frumos. Arată mult mai luminos în interior în comparație cu Apple Store de peste drum”, a declarat Amy Chen, un fizioterapeut în vârstă de 27 de ani, care a vizitat magazinul din Shanghai în această săptămână pentru a trece la Pura 70 Ultra de top de la Huawei de la iPhone 15 Pro, în speranța unei recepții mobile mai bune.

Apple are 47 de magazine în China continentală. Huawei, care nu a deschis un magazin emblematic până în 2019, are acum 11 dintre acestea.

“Cred că vor deschide mai mult de 20 dintre ele. Apoi, în cele din urmă, va ajunge din urmă Apple”, a declarat Ethan Qi, director asociat la firma de cercetare Counterpoint.

Acest lucru marchează un contrast puternic față de anul 2021, când magazinele licențiate ale companiei au fost închise în toată China din cauza penuriei de produse cauzată de sancțiunile americane.

De atunci, Huawei și-a dezvoltat propriile cipuri, a introdus produse foarte populare cu capacitate 5G și, potrivit surselor, a început să recruteze agresiv distribuitori în ultimele luni.

scroll to top