Închide

Huawei plănuiește renașterea pe piața smartphone-urilor prin actualizarea sistemului de operare

Avatar
handphone, phone, technology

Fotografie de tianya1223 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Huawei a anunțat vineri cea mai recentă versiune a sistemului său de operare mobil HarmonyOS 4 și un asistent AI îmbunătățit, în timp ce gigantul aflat în dificultate își intensifică eforturile pentru a restabili puterea afacerii sale cu smartphone-uri, potrivit Reuters.

Firma de telecomunicații cu sediul la Shenzhen încearcă să se redreseze în urma sancțiunilor americane care datează din 2019 și care i-au tăiat accesul la tehnologii cheie, cum ar fi semiconductorii, precum cipurile 5G și software-ul. Măsura a paralizat afacerea sa cu smartphone-uri la nivel global, retrogradând-o de la poziția de jucător numărul unu de odinioară.

Restricțiile americane au tăiat Huawei de la sistemul de operare mobil Android de la Google, ceea ce a distrus afacerea Huawei cu smartphone-uri în afara Chinei.

În 2019, Huawei și-a lansat propriul sistem de operare numit HarmonyOS, în încercarea de a înlocui Android. De atunci, compania a dezvoltat noi versiuni ale sistemului, cu scopul de a recâștiga o parte din cota de piață în domeniul smartphone-urilor.

Lansarea de vineri a HarmonyOS 4 evidențiază ambiția companiei de a-și recăpăta puterea pentru afacerea sa cu smartphone-uri.

“Smartphone-urile emblematice ale Huawei revin în forță”, a declarat Yu Chengdong, CEO al grupurilor de afaceri Huawei pentru consumatori și soluții inteligente pentru automobile, în timpul Huawei Developer Conference 2023 de vineri.

Din 2019, Huawei s-a concentrat pe încercarea de a încerca să recâștige cota de piață în China, găsind un oarecare succes. Cota de piață a Huawei a sărit la 13% în China în al doilea trimestru al anului, în creștere de la 7,3% în aceeași perioadă a anului 2022. Livrările de smartphone-uri ale companiei au crescut cu 76% de la an la an.

Strategia Huawei a devenit mai rafinată, deoarece caută să concureze pe segmentul premium al pieței de smartphone-uri, mai degrabă decât în toate sectoarele.

“Smartphone-urile Huawei au ocupat locul al doilea în segmentul high-end. Așadar, ne întoarcem cu răzbunare”, a declarat Yu.

În segmentul telefoanelor cu prețuri mai mari de 600 de dolari din China, cota Huawei a sărit la 18,4% în al doilea trimestru, față de 6,7% în aceeași perioadă din 2022, potrivit IDC.

Concentrarea Huawei pe segmentul high-end are sens, deoarece consumatorii chinezi sunt, în medie, dispuși să plătească mai mult pentru smartphone-uri. Compania a lansat anul acesta dispozitivul pliabil Mate X3, iar acel dispozitiv, împreună cu nava amiral P60, a ajutat compania să își sporească cota în segmentul premium.

În ciuda faptului că a fost izolată de cipurile străine critice, Huawei intenționează să reintre pe piața smartphone-urilor 5G până la sfârșitul acestui an, potrivit Reuters. Agenția de știri a relatat că Huawei ar trebui să poată procura cipuri 5G pe plan intern.

5G se referă la tehnologia de internet mobil de generație următoare. Majoritatea telefoanelor high-end sunt capabile să se conecteze la rețelele 5G, care promit viteze de internet super-rapide. Dispozitivele emblematice ale Huawei au fost lipsite de această caracteristică din cauza sancțiunilor americane.

scroll to top