Închide

Cum se îngrașă porcul britanic? Program de investiții de 0,5 mld. de £ demarat de un cunoscut lanț de magazine

Avatar
pig, animal, nature

Fotografie de Emphyrio pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Retailerul german Lidl va investi 500 de milioane de lire sterline în sectorul britanic al cărnii de porc, în încercarea de a ajuta crescătorii britanici să facă față unor provocări tot mai complicate cu care se confruntă industria de profil, anunță The Retail Bulletin.

Lanțul de magazine a transmis că noile fonduri vor asigura continuarea producției de carne de porc britanică ”de înaltă calitate, la cele mai bune prețuri posibile pentru clienți”.

Sectorul porcin din Marea Britanie a fost recent afectat de creșterea costurilor de producție, de interzicerea exporturilor cărnii de porc din Europa către China și de criza de personal calificat. Compania a lansat astfel programul ”Lidl Pork Standard”, dublând sprijinul acordat producătorilor britanici de carne de porc.

Alături de crescătorii și procesatorii de carne de porc, Lidl a lansat Lidl Pork Producer Group, a cărui înființare va permite companiei să finanțeze proiecte de cercetare și dezvoltare menite să crească producția și să îmbunătățească standardele de bunăstare a animalelor din ferme.

Totodată, Lidl investește în evaluarea amprentei de carbon a tuturor fermelor din grup și în implementarea planurilor de reducere a acestor emisii. În plus, va investi peste 250.000 de lire sterline în susținerea calității ecologice a bazinelor hidrografice aflate în pericol, pentru a menține sănătatea râurilor și calitatea apei, militând, în același timp, pentru a ajunge la obiectivul aprovizionării cu hrană bazată pe culturi de soia complet sustenabile până la sfârșitul anului 2025.

scroll to top