Închide

Hyundai ia în considerare posibilitatea de a-și adapta mașinile la standardele de încărcare Tesla

Avatar
hyundai, kona, electro

Fotografie de mikenr1 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Hyundai Motor va lua în considerare posibilitatea de a-și face vehiculele mai ușor compatibile cu standardul de încărcare pe care Tesla îl solicită în America de Nord, a declarat marți directorul general al producătorului auto sud-coreean, potrivit Reuters.

Superchargers de la Tesla reprezintă aproximativ 60% din încărcătoarele rapide disponibile în SUA, iar Ford și General Motors au încheiat în ultimele săptămâni acorduri cu Tesla pentru a utiliza tehnologia de încărcare a acesteia, denumită acum Standardul de încărcare nord-american.

Jaehoon Chang, care este și președintele Hyundai, a declarat că firma ar lua în considerare posibilitatea de a se alătura alianței de producători auto care trec la standardul Tesla, dar că va trebui să stabilească dacă acest lucru este în interesul clienților săi.

Una dintre probleme, a spus el, este că actuala rețea de Superchargers a Tesla nu permite încărcarea mai rapidă pe care vehiculele electrice Hyundai o pot obține la alte încărcătoare.

“Asta este ceea ce vom analiza din perspectiva clienților”, a declarat Chang analiștilor la ziua investitorilor producătorului auto.

Noile mașini electrice ale Hyundai, inclusiv Ioniq 5, folosesc o arhitectură electrică de 800 de volți pentru a permite o încărcare mai rapidă, în timp ce Superchargers de la Tesla funcționează la o tensiune mai mică.

Chang a declarat că Hyundai se va consulta cu Tesla pentru a vedea dacă aceasta ar putea face ajustări la sistemul său de încărcare pentru clienții Hyundai, astfel încât aceștia să se poată încărca mai repede.

Deschiderea rețelei sale de încărcare de către Tesla pentru vehiculele electrice de la alte mărci este o condiție pentru ca firma să se califice pentru o parte din subvențiile de 7,5 miliarde de dolari pe care administrația Biden le-a oferit pentru a accelera implementarea încărcătoarelor în SUA.

De asemenea, producătorul auto american ar urma să profite de pe urma vânzării de energie unui grup mai mare de șoferi de vehicule electrice. Acțiunile Tesla au crescut cu peste 40% de la sfârșitul lunii mai, când a anunțat acordul cu Ford.

scroll to top