Închide

În 2021, economia Poloniei ar putea reveni la nivelurile înregistrate înainte de pandemie

Avatar
flag, poland, the mast

Fotografie de crsntdesign pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Polonia ar putea reveni la nivelurile de activitate economică pre-coronavirus în primul sau al doilea trimestru din 2021, a declarat șeful fondului de stat PFR, adăugând că economia ar putea crește cu 5% în trimestrul al treilea, comparat cu cel de-al doilea, scrie Reuters.

Cea mai mare economie din regiunea estică a Uniunii Europene a fost lovită puternic de pandemie, ministrul finanțelor așteptând ca PIB-ul să scadă în jur de 4% în 2020, dar economiștii se așteaptă ca aceasta să se redreseze rapid în comparație cu alte țări.

“Recesiunea s-a încheiat în trimestrul doi … Avem o revenire economică, sfârșitul recesiunii și o creștere a PIB de aproximativ 5% (în trimestrul al treilea) comparativ cu trimestrul doi”, a spus Pawel Borys într-o conferință.

Borys a spus că va dura cel puțin trei-patru trimestre pentru a reveni la nivelurile de activitate economică anterioare crizei, acest lucru fiind posibil în primul sau al doilea trimestru din 2021.

El a mai spus că PFR, care investește în afaceri poloneze, a estimat că scăderea numărului de persoane angajate în ultimele trei luni a fost de aproximativ 150.000-180.000. Un raport publicat de PFR și Institutul Economic Polonez a arătat că numărul companiilor care intenționează să mențină personalul la nivelurile actuale a crescut la 79% la începutul lunii iulie, de la 62% la începutul lunii aprilie.

scroll to top