Închide

În 2021, facturile la utilități au fost în medie 500 lei/lună, în creștere cu 12% față de 2020

Avatar
Facturi Utilitati

Foto: digi24.ro

Timp de citire: 2 minute

Anul trecut, costul mediu lunar cu utilitățile în gospodăriile din România a fost de 497 de lei, o creștere cu circa 12% față de anul 2022, potrivit unei analize realizate de serviciul de plăți de facturi un-doi Centru de plăți.

Calculul include costurile lunare medii per gospodărie cu plata facturilor pentru electricitate, gaze naturale, apă-canal și servicii de internet-TV-telefonie, achitate în rețeaua de peste 10.000 de magazine partenere și în aplicația un-doi Centru de plăți, potrivit Spotmedia.

Anul trecut, românii au plătit, în medie, 213 lei pentru facturile lunare la gaze naturale, acesta fiind cel mai mare cost suportat cu utilitățile. Valoarea medie a unei facturi la electricitate a fost de 138 de lei, în 2021, în timp ce pentru apă-canal românii au achitat 79 de lei lunar și 67 de lei pentru servicii de internet-TV-telefonie.

Astfel, valoarea medie a unei facturi de utilități plătite de români în 2021 a fost de 111 lei.

Odată cu creșterea valorii medii a facturilor de utilități, anul trecut a fost marcat și de efervescența în piața asigurărilor RCA, având în vedere ieșirea din piață a unor asigurători.

Acest lucru a dus la creșterea prețurilor polițelor pentru autovehicule și a generat, astfel, un interes tot mai mare din partea clienților de a găsi soluții sigure prin care să aibă acces la cele mai bune oferte de asigurare. În 2021, achiziția de asigurări RCA a fost un serviciu foarte accesat de către posesorii de mașini în aplicația un-doi Centru de plăți.

Prin un-doi Centru de plăți s-au desfășurat, în 2021, peste 36 de milioane de tranzacții de plăți de facturi, reîncărcare prepay, asigurări și viniete, atât în cele peste 10.000 de magazinele partenere deschise în peste 2.600 de localități urbane și rurale din întreaga țară, cât și direct în aplicația de mobil un-doi Centru de plăți, descărcată de peste 60.000 de utilizatori în primul an de la lansare (decembrie 2020 – decembrie 2021).

În total, soluția un-doi Centru de plăți a procesat tranzacții în valoare de peste 3,5 miliarde de lei, în 2021, în creștere cu 23% față de anul anterior.

În prezent, peste 90% din facturile de utilități emise în România pot fi plătite în aplicația un-doi Centru de plăți.

Utilizând aplicația un-doi Centru de plăți, toate facturile asociate contului de utilizator sunt aduse automat în aplicație, care va notifica emiterea și scadența acestor, precum și reînnoirea diferitelor polițe și taxe realizate din contul de client.

scroll to top