Închide

În Brazilia s-a deschis un loc special unde oamenii pot să-și descarce nervii și frustrările

Avatar
6a38b6c5 2791 41a8 Aa26 838f4603375a

foto REUTERS / Carla Carniel

Te simți frustrat și stresat? Brazilienii au acum un loc unde pot să-și exteriorizeze supărarea și furia, în noua “Rage Room” (Camera furiei) deschisă recent.

În interiorul unui depozit de la periferia orașului Sao Paulo, oamenii au posibilitatea să arunce cu ciocane uriașe în televizoare, computere și imprimante vechi, pot demola motoare și sparge sticlă în cioburi mici, relatează Reuters.

Vanderlei Rodrigues, în vârstă de patruzeci și doi de ani, care a deschis afacerea în urmă cu o lună în Cidade Tiradentes, a declarat că a avut un număr destul de mare de clienți dornici să se descarce, în special în timpul pandemiei.

„Cred că a fost cel mai bun moment pentru a putea realiza asta aici, în Cidade Tiradentes, având în vedere prin ce trec oamenii, multă anxietate, stres.”

Vizita la „Rage Room” costă 4,64 dolari.

Purtând costume și căști de protecție, participanții scriu pe pereți problemele cu care se confruntă – „foste prietene”, „foști soți”, „corupție”, „muncă” etc. Aceste cuvinte devin apoi țintele furiei lor.

Alexandre de Carvalho, în vârstă de 40 de ani, care lucrează în publicitate și conduce două ore până la muncă, și-a exprimat îngrijorări legate de sănătate din cauza pandemiei: „Este minunat să vii aici și să eliberezi niște adrenalină și sentimente reprimate”.

Luciana Holanda, în vârstă de 35 de ani, care este șomeră și mamă a două fiice a spus că preferă să-și verse frustrarea în „Camera furiei”.

„Cu tot acest stres acumulat, să fii mamă, să ai copii și să nu poți lucra… e foarte bine să te poți elibera de stres și să te descarci.”

„Nu am de gând să-mi descarc frustrările pe fiicele mele sau pe altcineva, așa că prefer să sparg lucruri, chiar îmi place”.

B6b410a2 0f12 4da6 9eb1 D8a3fe7221f9 (1)
Luciana Holanda sparge o sticlă. foto REUTERS / Carla Carniel
scroll to top