Închide

În urma preluării operatorului italian ITA, Lufthansa speră să dezvolte aeroportul Fiumicino din Roma ca pe un hub sudic

Avatar
plane, airport, lufthansa

Fotografie de bernswaelz pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Lufthansa speră să dezvolte aeroportul Fiumicino din Roma ca pe un hub sudic al grupului şi se va concentra pe zborurile pe distanţe lungi de la aeroportul italian către America de Nord şi America Latină, în urma preluării operatorului italian ITA, transmite Reuters.

Compania germană Lufthansa va cumpăra un pachet de 41% din ITA Airways, succesorul fostului transportator emblematic Alitalia, printr-o majorare de capital de 325 de milioane de euro (357,76 milioane de dolari) şi îşi propune să preia controlul deplin al companiei aeriene în viitor.

”Ne vom baza, de asemenea, pe puterea stabilită a ITA pe rutele către Asia, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu”, a declarat CEO-ul Lufthansa, Carsten Spohr, analiştilor.

Acţiunile Lufthansa au scăzut vineri cu 0,2%, la o zi după ce compania aeriană şi Trezoreria italiană au anunţat acordul referitor la ITA.

Un raport al firmei de consultanţă TRA spune că aproximativ 43 de milioane de oameni au călătorit prin aeroportul Fiumicino din Roma în 2019, înainte de izbucnirea Covid-19, iar aeroportul are potenţialul de a deveni un hub şi mai puternic pentru zona mediteraneană.

Analistul TRA, Andrea Giuricin, a spus că conexiunile intercontinentale slabe reprezintă o problemă persistentă pentru aeroporturile italiene, deoarece aproximativ 5,6 milioane de călători pe an opresc în alte hub-uri europene înainte de a ajunge la destinaţiile lor finale.

Raportul său spune că acest lucru se datorează slăbiciunii companiei aeriene naţionale, iar integrarea ITA în grupul Lufthansa ar putea ajuta Fiumicino să devină un hub pentru călătorii care se îndreaptă spre Americi.

De asemenea, transportatorul german ar urma să extindă turismul pe aeroportul Linate al oraşului Milano, au arătat date publicate de companie.

Lufthansa se confruntă cu o provocare grea cu ITA, dar propune planuri rezonabile pentru a o câştiga”, a declarat Giuricin pentru Reuters, adăugând că ITA rămâne puternică în Fiumicino şi Linate, dar şi-a pierdut o mare parte din afaceri în restul aeroporturilor italiene.

Lufthansa, care operează deja companiile Swiss, Austrian Airlines şi Brussels Airlines, a declarat că va căuta să atragă mai mulţi pasageri pe aeroportul Fiumicino.

Analiştii cred că Lufthansa are şanse mari să stimuleze Fiumicino, după ce a stimulat dezvoltarea altor aeroporturi în care au intrat după preluările anterioare.

Un studiu al firmei de consultanţă AlixPartners arată că atât Swiss, cât şi Austrian Airlines au înregistrat o creştere solidă în hub-urile lor din Zurich şi Viena, de la integrarea lor completă în grupul Lufthansa, oferind dovezi că o strategie cu mai multe hub-uri poate fi eficientă.

”Acesta este un exemplu a ceea ce se poate întâmpla în Italia şi în special în Roma, unde creşterea traficului poate proveni şi din segmentul turistic de agrement, în special din fluxurile mai puternice din sud-estul Asiei”, a declarat directorul general al AlixPartners, Michele Mauri, pentru Reuters.

scroll to top