Închide

Ministrul britanic va cere supermarketurilor să plafoneze prețurile alimentelor de bază

Avatar
Magazin Supermarket Rafturi Produse Preturi Inflatie Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: < 1 minut

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak elaborează planuri pentru ca supermarketurile să introducă plafoane de preț la produsele alimentare de bază, cu scopul de a contribui la combaterea inflației alimentare galopante, anunță Retail Gazette.

Schema are ca scop să determine comercianții cu amănuntul să perceapă “cea mai mică sumă posibilă” pentru unele produse esențiale, a relatat The Sunday Telegraph.

O sursă din cadrul No 10 a declarat că planurile sunt în “stadiul de planșă de desen” și a subliniat că orice acțiune a comercianților cu amănuntul “va fi voluntară”.

Măsura, bazată pe un acord similar cu cel din Franța, ar fi cea mai mare încercare de a reglementa prețurile din supermarketurile britanice de la înființarea Comisiei pentru Prețuri în 1973.

Ziarul a relatat că propunerea a fost discutată în liniște în Downing Street și printre liderii din industrie în ultimele două săptămâni.

Sunak s-a întâlnit cu șefii de supermarketuri la începutul acestei luni pentru a aborda impactul inflaționist al producției alimentare, după ce inflația alimentară a urcat la 19,1% în martie – cea mai mare creștere din ultimii 45 de ani.

scroll to top