Închide

Încă un miliardar pesimist: “O recesiune este inevitabilă! Începe să plouă bani pe proști”

Avatar
recession, economic crisis, economy

Fotografie de Elchinator pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Miliardarul Elon Musk a declarat marți că o recesiune este „inevitabilă” și probabil ar avea loc mai devreme decât mai târziu, scrie Business Insider. CEO-ul Tesla a făcut aceste comentarii la Forumul Economic din Qatar, unde a fost întrebat despre evoluția economiei, fiind pus să comenteze afirmațiile făcute de oficialii administrației Biden care au spus că o recesiune în SUA “nu este inevitabilă”.

“Ei bine, cred că o recesiune este inevitabilă la un moment dat.”, a răspuns Elon Musk. “În ceea ce privește dacă există o recesiune pe termen scurt, cred că este mai probabil decât nu. Presupunând că nu este o certitudine, dar pare mai probabil (să se întâmple) decât să nu”.

Evaluarea lui Musk vine în timp ce Wall Street a prognozat șanse mai mari de o recesiune. Goldman Sachs și-a ridicat predicția de recesiune la 30% de la 15% marți. Economistul-șef al Goldman, Jan Hatzius, le-a scris clienților:

“Acum vedem că riscul de recesiune este mai mare și mai prelungit”.

Alte instituții financiare precum Deutsche Bank, Morgan Stanley și Nomura au avertizat că acum există o probabilitate mult mai mare să apară o recesiune. Deși mulți sunt optimiști și cred că nu va fi o recesiune lungă lungă, asemănătoare cu cea din 2008.

Elon Musk a vorbit anterior despre modul în care SUA se apropie rapid de recesiune. În decembrie, el a spus că “sentimentul său instinctiv” o recesiune va avea loc probabil în primăvara sau vara lui 2022, dar nu mai târziu de 2023.

“Am trecut prin câteva recesiuni. Și ceea ce tinde să se întâmple este că, dacă ai un boom care durează prea mult, primești o alocare greșită a capitalului. Începe să plouă bani pe proști, practic”, a adăugat Musk.

Între timp, președintele Joe Biden este de altă părere și chiar a subliniat într-un interviu pentru Associated Press săptămâna trecută că o recesiune este încă evitabilă. Acesta i-a îndemnat pe americani să rămână încrezători.

“În primul rând, nu este inevitabil. În al doilea rând, suntem într-o poziție mai puternică decât orice națiune din lume pentru a depăși această inflație”, a spus el pentru AP.

scroll to top