Închide

Închiderea prematură a centralelor nucleare costă autoritățile germane 2,4 miliarde de euro

Avatar
flag, blow, wind

Fotografie de 50578 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Guvernul german a anunțat vineri că va acorda compensaţii de 2,4 miliarde de euro operatorilor de reactoare nucleare de pe teritoriul țării, pentru că i-au forţat să le închidă prematur, prin decizie politică.

Compensaţiile vin după ce cancelarul Angela Merkel anunţase că statul german va renunţa în totalitate la energia nucleară până în 2022, în urma dezastrului atomic de la Fukushima, scrie Agerpres.

Joi, cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) informase, citând surse guvernamentale, că o sumă de 2,4 miliarde de euro va fi disponibilă din buget pentru compensaţii.

Vor beneficia de compensaţii firmele germane listate RWE (880 milioane de euro) şi E.ON (42,5 milioane de euro), precum şi compania suedeză Vattenfall (1,425 miliarde de euro) şi grupul german EnBW (80 milioane de euro).

Curtea Constituţională s-a pronunţat în noiembrie în favoarea companiilor care au susţinut că oferta anterioară a Guvernului de la Berlin este prea scăzută.

Grupul german E.ON are o prezenţă importantă pe piaţa din România. E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice, având un portofoliu format din circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi.

scroll to top