Închide

Inditex a vândut cele peste 500 de magazine din Rusia, închise din martie. Condițiile acordului, confidențiale

Avatar
Zara Getty

Foto: Zara Getty

Timp de citire: < 1 minut

Gigantul spaniol Inditex, proprietarul mărcii de haine Zara, şi-a vândut toate magazinele din Rusia grupului Daher, cu sediul în Emiratele Arabe Unite (EAU). Inditex nu exclude revenirea în Rusia dacă se vor schimba condiţiile.

Profitul net al celui mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume a urcat cu 80% în trimestrul doi din 2022, pe măsură ce cumpărătorii au revenit la obiceiurile de consum anterioare pandemiei. Redresarea de pe pieţele din Marea Britanie, Europa şi Statele Unite au ajutat Inditex să compenseze o parte din veniturile pierdute în Rusia, după ce compania a închis în martie cele 502 de magazine pe care le avea în această ţară, în urma invadării Ucrainei.

Rusia era a doua piaţă a Inditex în privinţa reţelei de magazine şi a reprezentat 5% din creşterea vânzărilor în perioada 1 februarie – 13 martie, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Condiţiile acordului, care nu au fost date publicităţii, vor permite păstrarea „unui număr important” de locuri de muncă. Provizioanele de 216 milioane de euro făcute în primul semestru din 2022 pentru subsidiarele din Rusia şi Ucraina acoperă „substanţial impactul încetării activităţii grupului în federaţia Rusă”, a precizat marţi Inditex.

Familia libaneză Daher conduce compania de retail Azadea, cu sediul central în Beirut, care are din 1998 un parteneriat cu Zara în Orientul Mijlociu şi colaborează cu alte branduri globale de top.

Un alt retailer spaniol de modă, Mango, anunţase anul acesta că discută cu partenerii locali din Rusia transferarea magazinelor închise temporar în martie. Şi rivalul suedez H&M informase în iulie că îşi va lichida afacerile din Rusia.

scroll to top