Închide

Înfricoșător! Amprentele de deblocare a telefoanelor pot fi recreate pe baza sunetelor

Avatar
growth, increase, volume

Fotografie de Tumisu pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Amprentele folosite de utilizatori pentru autentificarea pe smartphone-uri şi alte dispozitive pot fi recreate pe baza sunetelor pe care acestea le emit în momentul în care ating ecranele.

Avertizarea vine din partea unei echipe de cercetători americani şi chinezi, care tocmai au publicat o cercetare în acest sens, citată de news.ro.

Swipe-ul (mişcarea degetului pe ecran) emite sunete specifice, iar pe baza acestor sunete, pot fi recreate amprentele degetelor, care pot fi folosite pentru deblocarea dispozitivelor electronice.

În urma testelor făcute, cercetătorii spună că pot ataca cu succes până la 27,9% din amprentele parţiale şi 9,3% din amprentele complete în doar cinci încercări la cea mai înaltă  setare de securitate FAR (False Acceptance Rate).

Pentru a demonstra, cercetătorii au creat un instrument pe care l-au numit PrintListener. Acesta utilizează o serie de algoritmi pentru pre-procesarea semnalelor audio brute, care sunt apoi utilizate pentru a genera amprente sintetice.

Descoperirea cercetătorilor ar putea fi folosită pentru îmbunătăţirea securităţii autentificării cu amprente, care este din ce în ce mai folosită.

Conform unor estimărilor făcute până în 2023, această industrie ar urma să ajungă să valoreze aproape 100 de miliarde de dolari.

scroll to top