Închide

Instituțiile europene au fost vizate de un atac cibernetic săptămâna trecută

Avatar
hacker, cyber crime, internet

Fotografie de TheDigitalArtist pe Pixabay

O serie de instituții ale Uniunii Europene, inclusiv Comisia Europeană, au fost vizate de un atac cibernetic semnificativ săptămâna trecută.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a spus că o serie de organisme ale UE „au experimentat un incident de securitate IT în infrastructura lor IT”. Purtătorul de cuvânt a declarat că analiza criminalistică a incidentului este încă în faza inițială și că este prea devreme pentru a furniza informații concludente despre natura atacului, scrie Bloomberg.

„Lucrăm îndeaproape cu CERT-EU, echipa de intervenție în caz de urgență legate de computere pentru toate instituțiile, organismele și agențiile UE și furnizorul soluției IT afectate”, a spus purtătorul de cuvânt. „Până în prezent, nu a fost detectată nicio breșă majoră în conexiune cu  informațiile stocate”.

Atacul a fost suficient de grav pentru ca înalții oficiali ai Comisiei să fie alertați, potrivit unei persoane familiare cu problema. Aceeași persoană a spus că incidentul a fost mai mare decât atacurile obișnuite care au lovit în mod regulat UE. Un alt oficial al UE a spus că personalul a fost recent avertizat cu privire la posibilele tentative de phishing.

Instituțiile europene au descoperit recent cel puțin două atacuri cibernetice grave.

Autoritatea Bancară Europeană a dezvăluit luna trecută că este posibil ca sistemele sale să fi fost compromise în urma unui atac asupra software-ului de e-mail al Microsoft, care a fost legat de China, și care a expus datele a zeci de mii de organizații, potrivit experților în securitate cibernetică.

scroll to top