Închide

#InvestimînRomânia: Antreprenorul care cultivă cătină bio și investește în brandul Frootya

Avatar
Frootya

Foto: Frootya YouTube

Timp de citire: 2 minute

PALD Biofarm a investit un milion de euro din fonduri proprii și fonduri europene în lansarea unei noi linii de nectar din cătină bio sub brandul Frootya.

Sub hashtag-ul #InvestimînRomânia, redacția afaceri.news continuă seria de materiale care prezintă idei autohtone de afaceri, antreprenori curajoși și afaceri românești din toate ramurile economice și din toate regiunile țării.

„Cătina noastră crește în România, pe Valea Mureșului, într-o fermă dotată cu toate facilitățile necesare, în condiții  controlate și certificate bio. În primul nostru an de lansare a brandului Frootya mizăm să atingem afaceri de 250.000 de euro, dintre care 100.000 de euro din vânzarea de suc și nectar, iar restul, din vânzarea angro a fructelor de cătină”, a declarat Lucian Popa, Managing Partner PALD Biofarm, companie ce operează marca Frootya.

Linia de producție Frootya include suc crud de cătină, dar și combinațiile sale de nectar de cătină cu mango, aronia, ghimbir, portocale și miere.

În 2013, din dorința de a diversifica domeniile în care activează ca antreprenor, Lucian Popa a decis demararea unei investiții în agricultură. A ales cătina, produs pretabil pentru agricultura ecologică, iar prima investiție a constat în achiziția unui teren de 42 de hectare într-o zonă cu tradiție în pomicultură – valea Mureșului, județul Arad. În 2014 erau plantate primele zece hectare de cătină, iar în 2019 proiectul accesa cu succes și prima rundă de fonduri europene. În primii ani, cătina a fost comercializată către procesatori interni și externi, în regim angro.

„În urma unei analize de piață și din dorința de a fi mai aproape de consumatorul final, am decis dezvoltarea business-ului, prin produse finite – suc și nectar. Produsul rezultat este unul cât mai aproape de starea naturală a materiilor prime, fără conservanți, tratamente termice – vorbim despre un produs raw, de nișă”, adaugă Lucian Popa pentru Progresiv.

Pentru anul în curs, Lucian Popa analizează oportunitatea extinderii, printr-o linie de producție automatizată, cu finanțare europeană, dar și optimizarea costurilor prin independența energetică, prin instalarea de panouri fotovoltaice.

***

Proiectul #InvestimînRomânia se dorește unul de natură să încurajeze investițiile în România, menținerea capitalului în țară, păstrarea locurilor de muncă la noi acasă și dezvoltarea regională de durată.

#investimînromânia Logo Bt Afaceri.news

Dacă proiectul vostru se încadrează obiectivelor enunțate mai sus, suntem deschiși să popularizăm orice companie mare sau mică, IMM sau antreprenor din orice domeniu economic. Trimiteți datele sumare despre proiect pe adresa info@afaceri.news și vă vom contacta cu celeritate.

Avem încredere în România, #InvestimÎnRomânia!

scroll to top