Închide

IPO imediat | Lanțul german de parfumerii Douglas intră mai repede la bursa de la Frankfurt

Avatar
Douglas Gevel Winkel

Foto: retaildetail.be

Timp de citire: < 1 minut

Până la sfârșitul acestei luni, lanțul german de parfumuri Douglas vrea să intre la bursa din Frankfurt. Mișcarea (și investițiile suplimentare ale acționarilor actuali) ar trebui să aducă companiei 1,1 miliarde de euro, bani pe care aceasta dorește să îi folosească pentru a-și reduce datoriile.

Douglas anunțase deja intenția de a face o ofertă publică inițială (IPO) la începutul acestui an, iar acum retailerul confirmă momentul. Retailerul estimează că IPO-ul va strânge aproximativ 800 de milioane de euro, în timp ce actualii proprietari (fondul de investiții CVC și familia Kreke) investesc, de asemenea, alte 300 de milioane de euro. Aceștia vor rămâne la conducere și nu vor vinde nicio acțiune. Prin urmare, CVC, care deține în prezent 85 % din companie, va păstra o participație majoritară chiar și după IPO.

Douglas intenționează să folosească banii pentru a-și reduce datoria netă, care se ridică în prezent la 3,4 miliarde de euro, pentru a-și reduce povara dobânzilor.

Oferta publică inițială este următorul pas logic pentru ca Douglas Group să își exploateze pe deplin potențialul viitor, a explicat directorul general Sander van der Laan, citat de RetailDetail. Semnele sunt bune: în primul trimestru al noului exercițiu financiar al retailerului, vânzările grupului au crescut cu 8%, la 1,56 miliarde de euro, în timp ce EBITDA a crescut cu 12,6%, la 348,3 milioane de euro.

Mai multe despre ce înseamnă IPO găsiți AICI, într-un episod dedicat din podcastul nostru #LecțiadeEconomie, în format editorial și audio.

scroll to top